AWAKE: "Forever More"

Φέτος είναι η χρονιά του progressive metal αδιαμφισβήτητα, καθώς τα περισσότερα μεγαθήρια δήλωσαν παρόν. Υπάρχει όμως και ένα συγκρότημα που προέρχεται από την Αγγλία διεκδικώντας την προσοχή μας και δεν είναι άλλοι από τους Awake.

Η μπάντα βλέπει το progressive από τη heavy metal σκοπιά των Symphony X, όμως αυτό σε συνδυασμό με τη σκοτεινή και μελωδική γραμμή των Evergey. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο στους Awake είναι ότι οι συνθέσεις τους είναι μικρές χωρίς να χάνουν καθόλου τον progressive χαρακτήρα τους, κάτι που είναι πολύ δύσκολο και επίσης τα τραγούδια έχουν στηθεί με μια μαεστρία, δένοντας τόσο αρμονικά το ένα με το άλλο σαν να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μεταξύ τους! Οι στίχοι στον δίσκο μας μιλούν για το πόσο δύσκολο είναι να χάνεις κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο και το γκρούπ δηλώνει ότι εύχεται οι άνθρωποι να μπορέσουν να ταυτιστούν με τη μουσική τους.

Το “Forever More” είναι ένα progressive album, που ακούγεται με μια ανάσα, καθώς έχει γραφτεί με τόσο ανθρώπινο τρόπο που σε κερδίζει με τον ζεστό ήχο που έχει. Ένας δίσκος για όλους!!

Δημήτρης Άγας

477