SANDNESS: “Untamed”

Νομίζω ότι οι απανταχού φίλοι του hair metal, καλά θα κάνουν να είναι χαρούμενοι! Οι Ιταλοί Sandness, με το νέο τους album “Untamed”, είναι εδώ για να τους θυμίσουν τις ένδοξες ημέρες των ’80s, όπου μπάντες όπως οι Ratt, Cinderella, Poison και Motley Crue μεσουρανούσαν.

Οι Sandness, ιδρύθηκαν το 2008 και έχουν να επιδείξουν δύο δίσκους μέχρι τώρα, το “Like An Addiction” του 2013 και το “Higher & Higher” του 2016. Το “Untamed”, είναι η  τρίτη τους δισκογραφική δουλειά, που “αναζωογονεί” το hair metal στη σύγχρονη σκηνή.

Οι επιρροές του group, έρχονται κατευθείαν από τα ’80s και μπορείς να πεις ότι το μόνο που διαφέρει είναι η παραγωγή. Προφανώς, οι Ιταλοί metallers “φέρνουν” τη ζωντάνια τους, την ενέργειά τους και τις “φρέσκιες” ιδέες τους, αλλά το κεντρικό νόημα του album είναι να “στήσουν” ένα rock party, με το feeling και την ατμόσφαιρα της χρυσής εποχής του hair metal.

Ο δίσκος, είναι γεμάτος με “ανάλαφρα” rock αριστουργήματα, που σκοπός τους είναι να σε πάνε πίσω στην “αθώα” εκείνη εποχή όπου “ζωντάνευε” ένα νέο είδος στο χώρο του metal και να γνωρίσεις από κοντά αυτή την “ανεμελιά”, αυτή τη “dirt-ίλα”, αυτό το συναίσθημα του νέου. “Life’s A Thrill”, “Tyger Bite”, “Radio Show” και “Tell Me Tell Me”, είναι κάποια ενδεικτικά κομμάτια που σε παραπέμπουν στα ’80s.

Η μπάντα, θέλοντας να “ευχαριστήσει” και το πιο heavy κοινό, προσπάθησε με τα “Only The Youth” και “The Deepest Side Of Me”, να περάσει και έναν πιο metal ήχο στο album, αλλά μάλλον και εδώ “κερδίζει κατά κράτος” η sleazy πλευρά της. Ναι μεν ακούγονται heavy, χωρίς όμως να μπορούν να αποτάξουν την “ανεμελιά” του hair metal από πάνω τους.

Συνολικά, μιλάμε για ότι πιο κοντινό στο ’80s hair metal. Άλλωστε, είναι πλέον το κάτι διαφορετικό, αφού δε συναντάμε πολλά σχήματα που να κατορθώνουν ή να επιχειρούν να πετύχουν κάτι ανάλογο. Σίγουρα “φρέσκο”, σίγουρα “βρώμικο” όσο χρειάζεται και σίγουρα πολύ rock! Νομίζω, ότι οι φίλοι του είδους θα το απολαύσουν μέχρι την τελευταία νότα του. Και επίσης πολλοί, θα αναπολήσουν τη δεκαετία όπου τα rock parties μονοπολούσαν το ενδιαφέρον.

https://www.facebook.com/Sandnessband/ 

502

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.