Black Tusk, Insect Radio, Korsikov (12/05/19) Temple

Η επιστροφή των Αμερικανών sludge metallers Black Tusk στην Ελλάδα, μετά από την τελευταία τους εμφάνιση το 2014, ήταν ένα ευτυχές γεγονός για όσους παρευρέθησαν την Κυριακή στο Temple. όμως όχι τόσο και για τους ίδιους. Λόγω ημέρας (και συναυλιακής καταιγίδας το τελευταίο τριήμερο) το ελληνικό κοινό δεν κατάφερε να στηρίξει αυτό το live, όπως του άρμοζε.

Στο πλευρό των Black Tusk εμφανίστηκαν οι Ελληνες Korsikov και punk hardcorers Insect Radio. 

Δυστυχώς, δεν πρόλαβα ολόκληρη την εμφάνιση των sludge metallers Korsikov που ανέλαβαν το ξεκίνημα της βραδιάς για προσωπικούς λόγους. Τους πέτυχα προς τα τελευταία τους κομμάτια και αυτό που κατάφερα να παρακολουθήσω, ομολογώ ότι με ικανοποίησε. Το συγκρότημα βρισκόταν σε πολύ καλή φόρμα ερμηνευτικά  και ο ήχος τους ήταν πολύ καλός, ειδικά στα “Pariah” και “Baka”. Φαντάζομαι ότι η παρουσίαση των τραγουδιών από την ομώνυμη κυκλοφορία τους και του νέου υλικού τους ζωντανά θα συνεπήρε, θα προθέρμανε και θα έφτιαξε το κοινό για τα καλά για την συνέχεια. Οι Korsikov έμοιαζαν ιδανική επιλογή ως opening act.



Setlist:
363  
Untitled(new song)  
Untitled (new song) 
Rolling stoned 
The Βallad (Of The Blackout Romantic)
Untitled (new song)
Pariah
Baka



Λίγο μετά τις 22:00 εμφανίστηκαν στη σκηνή οι punk hardocrers Insect Radio. Με το που ξεκίνησαν να παίζουν αμέσως έγινε αντιληπτό ότι κανείς δε θα έβγαινε “αλώβητος” από το Temple μετά από αυτή την ερμηνεία. Τα ταχύτατα και πιασάρικα riffs της κιθάρας του Λάμπη, το ρυθμικό μπάσο του Ηλία και η ενέργεια του frontman τους, Γιώργου, παρέσυραν σε headbanging το κοινό. Το Αθηναϊκό group παρουσίασε αρκετά κομμάτια του από το πρόσφατο και δεύτερο άλμπουμ του “Heretic’s Fork”, όπως τα “Purge”, Swine’s Shelter”, “First World Game Over”, “Freak Dispersal Events”, “The Live In A Fog”, “1982” και το ομώνυμο.

Δεν παρέλειψαν βέβαια και τραγούδια από την πρώτη τους κυκλοφορία στα οποία ο ήχος και η ένταση βρισκόντουσαν σε πολύ καλό επίπεδο. Οι Insect Radio προσέφεραν γρήγορο και συνάμα αργό punk hardcore με τα όλα του. Μέσα από την μουσική τους βιώσαμε ένα συναισθηματικό “ντοπάρισμα” που μας αποφόρτισε από την εβδομάδα που πέρασε. ‘Η μήπως μας προετοίμασαν για αυτή που θα ακολουθούσε;



Setlist:
Purge
Swine’s Shelter
Good Life
Fresh Starts
The Spectre Of The Broken
First World Game Over
Heretic’s Fork
A Fine Christian
Freak Dispersal Events
Justice Is Mine
Idle Tension
Parasites Thrive
They Live In The Fog
Steal A Coin From A Dead Man’s Eye
1982



Η στιγμή για να “ροκάρουν” οι Αμερικανοί Black Tusk είχε φτάσει. O Andrew Fidler (κιθάρα, φωνητικά), ο James May (τύμπανα, φωνητικά), ο Corey Barhorst (μπάσο, φωνητικά) και ο Chris Adams (κιθάρα) ξεπρόβαλαν στο σανίδι του Temple χωρίς πολλά πολλά. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον είχε ο τελευταίος δίσκος της μπάντας “T.C.B.T.”. Χωρίς αμφιβολία στα κομμάτια “Closed Eye” “Agali” “Lab Rat” “Scalped” και “Ghosts Roam” “άναψαν” τα αίματα. Το συγκρότημα  με τον απίστευτο συγχρονισμό του απέδειξε ότι ξέρει να αποδίδει στο έπακρο επί σκηνής.



Η σκηνική τους παρουσία ήταν αξιομνημόνευτη λόγω της άνεσης τους επί σκηνής και της ικανότητας τους να προσφέρουν ένα διασκεδαστικό live. Η πολύ καλή διάθεση του frontman/ κιθαρίστα συνέβαλε στο να “φτιάξει” το κέφι του κόσμου. Τα τρία μέλη που έχουν αναλάβει χρέη φωνητικών συνεπήραν τον κόσμο εξαιτίας την ερμηνευτικής τους δεινότητας. Η μουσική του συγκροτήματος που είναι άμεση, δεν άφησε σε κανέναν το περιθώριο να μείνει ακίνητος και η γρήγορη αναδρομή στην υπόλοιπη δισκογραφία του ευχαρίστησε και τον πιο σκληροπυρηνικό οπαδό.

Ο φωτισμός σε αποχρώσεις κόκκινου και μπλε έκανε πιο ευχάριστη  την παρακολούθηση του live και αναμφισβήτητα αποτέλεσε ένα από τα θετικά της εμφάνισής του συγκροτήματος. Το μοναδικό μου παράπονο ήταν ότι θα ήθελα να ακούσω περισσότερα τραγούδια από το προηγούμενο τους άλμπουμ, “Pillars Of Ash”, από το οποίο ακούστηκε μόνο το “God’s On Vacation”. Αλλά μικρό το κακό, γιατί ικανοποιήθηκα από κομμάτια της υπόλοιπης δισκογραφίας τους. Το swamp metal τους τελικά αποδείχτηκε περισσότερο απολαυστικό ζωντανά.



Εντός μιας ώρας και κάτι οι Black Tusk μας αποχαιρέτησαν. Ελπίζουμε όμως να ανανεώσουν το ραντεβού τους στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον με περισσότερο κόσμο την επόμενη φορά.

Setlist: (με επιφύλαξη)
Devotion
666
Closed Eye
Enemy Of Reason
Scalped
XRDS
Vulture’s Eye
Gallows
Agali
God’s On Vacation
A Cold Embrace
Lab Rat
Ghosts Roam
Strife

Φωτογραφίες: Χρήστος Λεμονής / Chris Lemonis photography

437

Avatar photo
About Δικαία Οικονομάκη 83 Articles
Μεταξύ ημέρας και νύχτας η νοσηλεύτρια του περιοδικού απολαμβάνει στον ελεύθερό της χρόνο να ακούει μελωδικές metal μουσικές Σκανδιναβικής προέλευσης που εστιάζουν έντονα στην μελαγχολία και στην ατμόσφαιρα. Βέβαια ποτέ δεν λέει όχι και σε άλλα subgenres της metal μουσικής και στο ευρύ και πολυποίκιλο είδος του rock. Α, και στον καφέ!