Voices Of The Mist vol.4: Enemy Of Reality, Enemy Inside, AfterBlood, Nochnoy Dozor και Lachrymose ζωντανά στο Temple

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μεγαλύτερο ετήσιο female fronted metal fest της χώρας “VOICES OF THE MIST” επανέρχεται και φέτος, το Σάββατο 11 Μάιου στο TEMPLE ATHENS, με πέντε δυναμικές μπάντες, της εγχώριας και ευρωπαικής metal σκηνής, που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και υπόσχονται να χαρίσουν μια απίστευτη βραδιά!

Τη σκηνή του TEMPLE λοιπόν θα καταλάβουν, οι ENEMY OF REALITY, με guest την τραγουδίστρια των THERION, CHIARA MALVESTITI, οι ENEMY INSIDE , οι  AFTERBLOOD, οι NOCHNOY DOZOR και οι LACHRYMOSE!

ENEMY OF REALITY:
Οι  symphonic metallers ENEMY OF REALITY, έχοντας κυκλοφορήσει δύο album με τη Βέλγικη FYB records, “Rejected Gods” (2014) & “Arachne” (2016), έχουν εισπράξει τις θετικότερες κριτικές για τη δυναμική συναυλιακή και σκηνική τους παρουσία τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο ήχος των ENEMY OF REALITY είναι μελωδικός και επιβλητικός, έχοντας ως  front woman την soprano Ηλιάνα Τσακιράκη, γνωστή από την συμμετοχή της στο “The Great Mass”, των ελλήνων death metal pioneers, Septic Flesh.  Έχουν συμμετάσχει σε festivals της Ευρώπης, ανάμεσα σε ονόματα όπως οι Arch Enemy, Epica, Lacuna Coil, Anathema, Τarja, Saturnus, Leaves Eyes, Tristania, Xandria κ.α.. Επίσης έχουν κάνει πολλές support εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα με SepticFlesh, Diary of Dreams, Uli John Roth, Gus G, Rage, Anneke Van Giersbergen, While Heaven Wept κ.α.. Αξιοσημείωτη είναι η  τελευταία τους περιοδεία  στην Ευρώπη, στο πλευρό των THERION.
Το τελευταίο album τους “ΑRAKHNE” έλαβε αποθεωτικές κριτικές στον εγχώριο και παγκόσμιο μουσικό τύπο, καταφέρνοντας μάλιστα να αποσπάσει βαθμολογία 9/10 στο Ελληνικό Metal Hammer,10/10 στο Metaleros (CL) ,9.5/10 στο Duch Metal Maniac (NL) ,5/5 στο Μetal Female Voices Community ( RU).
 Οι ΕNEMY OF REALITY έχουν συνεργαστεί δiσκογραφικά με μεγάλα ονόματα του χώρου όπως Μike LePond ( Symphony -X/ Sillent Assasins), Christos Antoniou (Septicflesh/Chaostar), Aylin Gimenez ( ex-Sirenia), Chiara Malvestiti (Therion/Chrysalys), Fabio Lione (Angra / ex- Rhapsody of Fire) και  Jeff Waters (Annihilator).
Φέτος θα τους δούμε ως headliners στo Voices Of The Mist 4, έχοντας μαζί τους ως guest την τραγουδίστρια των Therion, Chiara Malvestiti!!

ENEMY INSIDE:
Από το Aschaffenburg της Γερμανίας, έρχονται οι ENEMY INSIDE.  Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2017 από την τραγουδίστρια Nastassja Guilia και τον κιθαρίστα Evan K (Mystic Prophecy, Exit Eden, ex-Cypecore), οι οποίοι διαμόρφωσαν τον προσωπικό τους ήχο, που κινείται στο χώρο του dark rock και του modern metal. Οι E.I. έχουν μια ταχύτατη ανοδική πορεία και ιδιαίτερα έντονη συναυλιακή δραστηριότητα!
Το ντεμπούτο album τους “Phoenix” κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2018 από την ROAR records, ενώ έχουν κυκλοφορήσει κι τέσσερα video clips “Falling Away”, “Oblivion”, “Lullaby”, “Phoenix”. Στο album συμμετέχει στο κομμάτι “Doorway To Salvation”, ο Georg Neuhauser, τραγουδιστής των Serenity.
To άλμπουμ έφτασε την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του στο #28 των Γερμανικών iTunes Metal Top Releases και στο #74 στις ΗΠΑ. Η μουσική της μπάντας χαρακτηρίζεται από δυναμικά φωνητικά, μελωδικά solo και δυνατά riffs. Τα μέλη της μπάντας αναλυτικά είναι  η Nastassja Giulia – vocals, ο Evan K – lead guitar (Mystic Prophecy, Exit Eden), o David Hadarick – rhythm guitar, o Dominik Stotzem – bass (Purple Rising, ex-Beyod The Bridge) και ο Feli Keith – drums (ex-Aloha From Hell).

AFTERBLOOD:
Οι AFTERBLOOD είναι μια groove death metal μπάντα από την Αθήνα. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Of Unsound Minds”,  κυκλοφόρησε το 2013 με παραγωγό τον Waldemar Sorychta (Grip Inc.), με session ντράμερ τον Markus “Makka” Freiwald (Sodom) και με guest στα φωνητικά τους, Tom Angelripper (Sodom) και Antony Hämäläinen (ex-Nightrage).
Μετά από αλλαγές στο lineup και αρκετά live shows, έχοντας παίξει support σε μπάντες όπως Rotting Christ, Septic Flesh, Nightrage κ.α., κυκλοφόρησαν το EP “Blood Art Triptych” το 2017, στο οποίο έδειξαν μια ακόμα πιο επιθετική προσέγγιση και έβαλαν black metal στοιχεία στην μουσική τους.
Το ιδρυτικό μέλος των AFTERBLOOD, είναι η γνωστή και από την συμπαρουσίαση της εκπομπής TV WAR, Hel Pyre, η οποία πέρα από τις ικανότητες της στα extreme vocals, έχει αποδείξει την έκταση της και στα καθαρά φωνητικά έχοντας ανέβει στη σκηνή μαζί με τους Kamelot και έχοντας βρεθεί στο πλευρό του θρυλικού King Diamond κάνοντας τα δεύτερα φωνητικά στην τελευταία περιοδεία του.
 Η μπάντα αυτή την στιγμή δουλεύει στο επόμενο full length album της.
Οι AFTERBLOOD είναι: Hel Pyre – φωνή, Stelios Nomikos – κιθάρα, Achilles D-human – κιθάρα, Yul Sada – μπάσο, Nick Samios – τύμπανα.

NOCHNOY DOZOR:
Οι  νεοσύστατοι NOCHNOY DOZOR πριν από περίπου δύο μήνες κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP που φέρει ως τίτλο το όνομά τους, μέσω της γερμανικής Prophecy Productions και ήδη έχουν πραγματοποιήσει αρκετές live εμφανίσεις.
Η μουσική τους διακρίνεται από μία πληθώρα ειδών, περιλαμβάνοντας ambient ηχοτόπια και pop σφηνάκια, μέχρι heavy breaks και στιγμές σκληρών ροκ ξεσπασμάτων. Σε όλα αυτά, περίπλοκες αλληλεπιδράσεις κιθαρών και synths, συμβαίνουν αρμονικά και με απόλυτη φυσικότητα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μπάντας, η συνύπαρξη δύο γυναικείων φωνών, οι οποίες καθοδηγούν την ακρόαση χάρη στο αρμονικό δέσιμό τους.
Τα μέλη της μπάντας είναι Λίνα – φωνή, Ρεβέκκα – φωνή,πληκτρα, Μάνος – κιθάρες (Universe 217), Νίκος – μπάσο (One Man Drop, Blame Canada ), Δημήτρης – τύμπανα ( Sun Of Nothing, Lunatic Medlar).
Είναι γεγονός ότι οι NOCHNOY DOZOR έχουν έρθει απολύτως έτοιμοι και αποφασισμένοι να διαγράψουν την πορεία τους με επαγγελματισμό και σοβαρότητα.

LACHRYMOSE:
Οι LACHRYMOSE είναι μια μπάντα με dark, doom και gothic επιρροές από τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκαν το 2013 και δύο χρόνια μετά, κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, “Carpe Noctum”, σε μίξη και mastering του Chris Fielding (Conan). Έκτοτε μοιράστηκαν τη σκηνή με ονόματα όπως Moonspell, Serenity, Loudness και Tysondog, μεταξύ άλλων.
Ύστερα από αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας, οι LACHRYMOSE επανέρχονται με ένα νέο EP και το δεύτερο κεφάλαιο της ιστορίας τους. Το EP με τίτλο “The Unseen”, αποτελείται από πέντε νέα τραγούδια, ηχογραφημένα στο Valve studio. Σε μίξη του George Emmanuel (Lucifer’s Child) στο Pentagram studio και mastering του Chris Fielding στο Skyhammer studio. Συμμετέχουν ως guests ο Jimmy Tott (Walking Stone Giants, Kaera Vane) στο μπάσο και Κώστας Μάτης στα drums, όπως επίσης και οι “The Dead Creed” σε μια ιδιαίτερη μουσική σύνθεση.

Το VOICES OF THE MIST λοιπόν πιστό και φέτος στο ραντεβού του, σας περιμένει στις 11 Μαίου στο Temple! Be there!!!

Προπώληση εισιτηρίων:
Metal Era – Εμμανουήλ Μπενάκη 22
Sirens Records – Νικηταρά 14
No Remorse Records – Γαμβέτα 4
Foka+Negra Cafe-Bistrot – Φωκίωνος Νέγρη 32, Κυψέλη
Rock Street – Ιωνίας 44, Νίκαια

Εισιτήρια:
10e (περιορισμένη προπώληση)
12e (υπόλοιπη προπώληση / ταμείο)

ΠΟΡΤΕΣ: 19:00

Voices Of The Mist Festival
Temple Athens
Enemy Of Reality Official
Enemy Inside
AfterBlood
Nochnoy Dozor
Lachrymose

248