23 AND BEYOND THE INFINITE: “Elevation To The Misery”

ALBUM

Είδος: Psych, garage, noise
Δισκογραφική: Frantic Mule
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Μαρτίου 2020

Από την Ιταλία μας ήρθε ένα χαοτικά garage ψυχεδελικό punk-ίζον πόνημα, από τους 23 And Beyond The Infinite, με το γενικότερο τίτλο “Elevation To The Misery” και αποτελεί την τρίτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, από το 2012 όταν και σχηματίστηκαν.

Ένα πολύ καλοστημένο μυστήριο πλανάται προτού ξεκινήσει η ακρόαση, ξεκινώντας από το όνομα του σχήματος (το οποίο μας θυμίζει αγαπημένη ατάκα του Buzz Lightyear, από το Toy Story), έπειτα προχωρώντας στο εξώφυλλο του album το οποίο κινείται στα όρια του σουρεάλ (δε παύει βέβαια να είναι του τετριμμένου – προχυμένο) και τέλος στους τίτλους των κομματιών που προϊδεάζουν για μία δυστοπική ή φανταστική προοπτική στο ύφος τους.

Η αρχή γίνεται με το “Brave New World” που ίσως αποτελεί και την πιο ενδιαφέρουσα σύνθεσή τους, όπου τα καλοστημένα synths παραμορφωτικά κύματα συνταιριάζουν όμορφα με τα αντίστοιχα κιθαριστικά, ενώ τα απόκοσμα και ακατανόητα φωνητικά, προκαλούν ένα κάποιο μυστήριο, μιας και η φάση τους προσομοιάζει με κάποιο τρόπο σε Bauhaus ή Killing Joke καταστάσεις.

Στις επόμενες συνθέσεις τους προσπαθούν (ανεπιτυχώς) να συγκεράσουν πολλά παρακλάδια του garage – punk ιδιώματος, είτε επιδιώκοντας να στριμώξουν indie, rockabilly και fuzz στοιχεία, είτε “σκληραίνοντας” τον ήχο τους με metal, noise ή hardcore πινελιές, όπως στα “Playhouse”, “It Is What It Is” και “That Pig Was Right”, κι όλα αυτά κάτω από έναν ψυχεδελικό “μανδύα”, ο οποίος κουράζει στο μέγιστο βαθμό όσο βασανιστικά κυλά η ακρόαση.

Δυστυχώς το μυστήριο μετατρέπεται σε βασανιστήριο και ο πειραματισμός που υποτίθεται ότι επιδιώκεται σ’ έναν αχταρμά ηχοτοπίων, χωρίς συνοχή και θεματολογία που να κεντρίζει στο ελάχιστο το ενδιαφέρον.
Δε θα χρειαστούν πολλές ακροάσεις για να τους βαρεθείτε, μία θα μπορούσε να είναι υπέρ-αρκετή, εκτός αν είστε σε κάποια προχωρημένη ή ιδιαίτερη κατάσταση έκστασης.

Ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω…

Facebook: https://www.facebook.com/23AndBeyondTheInfinite/

Bandcamp: https://23andbeyondtheinfinite.bandcamp.com/

Youtube: https://www.youtube.com/user/Encelado22

495

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.