TROLL: “Legend Master”

Οι Troll, φαίνεται ότι ξέρουν τα “μυστικά” του doom metal. Βαριά riffs με ένα ψυχεδελικό υπόβαθρο, εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο νέο τους δίσκο “Legend Master”, μυώντας μας στη νέα doom/stoner εκδοχή των Αμερικανών.

Οι Troll, δημιουργήθηκαν το 2015 και έχουν στις αποσκευές τους ένα demo της ίδιας χρονιάς και το ομώνυμο ντεμπούτο “Troll” το 2016, το οποίο επανεκδόθηκε σε όλες τις μορφές (CD, βινύλιο, κασσέτα κ.λ.π) το 2018. Το “Legend Master”, είναι το δεύτερο full length album της μπάντας και παράλληλα ό,τι πιο αντιπροσωπετικό σε ήχο.

Οι Αμερικανοί doomsters, “ανακατεύουν” με μαεστρία θα έλεγα doom και stoner στοιχεία, τονίζοντάς τα με έναν ψυχεδελικό, “βαθύ” ήχο, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την “επώαση” ενός μαγευτικού μουσικού αποτελέσματος.

Το album, αποτελείται από 5 κομμάτια τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά με το ίδιο υπόβαθρο, το doom metal. Είναι σαν πέντε διαφορετικές ιστορίες, που τις ενώνει το ίδιο στοιχείο. Και αυτό είναι που κάνει το δίσκο ιδιαίτερο και αρκετά ενδιαφέροντα. Ξεκινώντας με το “The Flight Of The Dragonship”, όπου οι doom και stoner επιρροές της μπάντας εναλλάσσονται, δίνοντας ένα εξαιρετικό δείγμα γραφής της μουσικής κατεύθυνσης των Troll. Τα “Legend Master Book I” και “Legend Master Book II”, είναι η αυτούσια doom δήλωση του group, με τα “βαριά” riffs και την “σκοτεινή” ατμόσφαιρα.

Τα δύο τελευταία κομμάτια του δίσκου, είναι μία μίξη doom metal, με psychedelic περάσματα. Τα “The Door” και “Building My Temple”, ξεφεύγουν από τη stoner πλευρά της μπάντας και μας πάνε στην “πιο δίπλα”, αυτή που οι “αρχιτέκτονες” του doom, Black Sabbath, εισήγαγαν με το ομώνυμο album τους “Black Sabbath” (αυτή η καμπάνα της εισαγωγής, θα στοιχειώνει για πάντα τη μουσική μας!).

Τελικά, τι είναι το “Legend Master”; Σίγουρα δεν είναι μόνο doom ή μόνο stoner. Είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός και των δύο, με το psychedelic στοιχείο να είναι το “αλατοπίπερό” του. Οι φίλοι του είδους θα το ευχαριστηθούν, ενώ δεν θ’ αφήσει ασυγκίνητους και τους “epic-άδες”. Doom rules…

https://www.facebook.com/TrollPDX/

919

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.