MIND DEPARTURE

Οι Mind Departure είναι ένα συγκρότημα της alternative/indie rock μουσικής με αγγλόφωνο στίχο, το οποίο κατάγεται από την Αθήνα. Μετράει ήδη στον χώρο 8 χρόνια και έχει κυκλοφορήσει το debut album του το “Roots” το 2015, το δεύτερο “Something’s Rotten In The State” τέλη του 2018 και ένα ομότιτλο EP. Τα θέματά τους πηγάζουν κυρίως από προσωπικές εμπειρίες και κοινωνικά προβλήματα, γεγονός που  γίνεται ολοφάνερο στον τελευταίο δίσκο της μπάντας, ο οποίος έχει ανάλογο concept. Η Δικαία Οικονομάκη, συνομίλησε μαζί τους και οι Mind Departure αποκαλύπτουν ποιοι πραγματικά είναι.

Καλησπέρα, Mind Departure! Συστήστε μου με λίγα λόγια το συγκρότημα.
Hello! Είμαστε οι Mind Departure, μία τετραμελής μπάντα από την Αθήνα, (Δημήτρης/φωνητικά, Χρήστος/κιθάρα, Κριστιάν/μπάσο, Βαγγέλης/ντραμς), που ιδρύθηκε 8 χρόνια πριν, το 2011.  Θα μπορούσες να κατατάξεις την μουσική μας στο ευρύ φάσμα του αγγλόφωνου Alternative Rock.



Τι σημαίνει για εσάς Mind Departure και πώς καταλήξατε στην επιλογή αυτού του ονόματος;
Θέλαμε ένα όνομα που να αντικατοπτρίζει το όραμα που είχαμε για τη μουσική μας. Θέλαμε τα κομμάτια μας να αποτελούν ένα μουσικό ταξίδι για τον ακροατή, να τον οδηγούν στο να σκεφτεί και να αναλύσει όσα περιγράφουμε στους στίχους μας, τους προβληματισμούς, τα συναισθήματα και τις ιδέες μας.

Έξι μήνες πριν, κυκλοφορήσατε το δεύτερό σας concept album “Something’s Rotten In The State”. Αναλύστε μου τη γενική ιδέα πίσω από τον δίσκο.
Το “Something’s Rotten in the State”, είναι ο  δίσκος που ακολούθησε το debut album μας “Roots” το 2015. Είναι ένα concept album που αφηγείται σε 14 μέρη-κομμάτια, μία συγκεκριμένη ιστορία. Σαν να διαβάζεις το ημερολόγιο ενός ανθρώπου και τη σχέση του με την εξουσία, την αποποίηση αυτής, την εσωτερική πάλη, την επανάσταση ενάντια στο κατεστημένο, την απομόνωση και την θυσία.

Μέσα από τους στίχους σας, φαίνεται ότι σας προβληματίζουν ζητήματα σχετικά με τα κοινά και την κοινωνία. Άραγε οι άνθρωποι που απαρτίζουν τους Mind Departure είναι “ανήσυχα” όντα;
Κάθε καλλιτέχνης, κατά την γνώμη μας, πρέπει να είναι ανήσυχος. Να ψάχνεται, να αγωνιά και να μιλά, να μην στέκεται αδιάφορος απέναντι στις αδικίες που συμβαίνουν γύρω του. Έτσι κι εμείς. Ζούμε σε έναν κόσμο δύσκολο και δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι. Είναι ο δικός μας τρόπος, αν και όχι ο μόνος, στο να μιλάμε για όσα απασχολούν εμάς και τους γύρω μας. Αυτό έγινε εμφανές από τα πρώτα βήματα της μπάντας και είναι κάτι που θέλουμε να διατηρήσουμε στον χαρακτήρα της.



Λίγο καιρό πριν, κυκλοφορήσατε ένα live video για το τραγούδι “Confrontation” από τη συναυλία σας στο θέατρο “Φούρνος”. Μιλήστε μου περισσότερο γι’ αυτό το live. Πώς προέκυψε;
Από την αρχή της έμπνευσης των κομματιών του 2ου δίσκου, μας γεννήθηκε η ιδέα του να ανεβάσουμε μία Μουσική Παράσταση που να εμπεριέχει στοιχεία από σύγχρονο χορό και θέατρο. Είναι κάτι που δουλέψαμε στο μυαλό μας αρκετά χρόνια και χτίστηκε μέρα με τη μέρα, κομμάτι-κομμάτι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα του εγχειρήματος αυτού και από το πόσο πολύ το αγκάλιασε ο κόσμος που βρέθηκε στην συναυλία αυτή!

Πώς προήλθε ο συνδυασμός της rock μουσικής με το θέατρο, όταν παίζετε ζωντανά;
Ο Δημήτρης ως τραγουδιστής-ηθοποιός, είναι ο κύριος εμπνευστής αυτού του συνδυασμού. Μας πρότεινε να αφηγηθούμε την ιστορία αυτού του δίσκου με αυτόν τον διαφορετικό τρόπο, κάτι στο οποίο συμφωνήσαμε όλοι ομόφωνα. Από το πρώτο μας άλμπουμ ακόμα, και ακούγοντας το κομμάτι “Lament”, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μας προέτρεψαν να γράψουμε μουσική για θεατρική παράσταση. Εμείς το πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα και χτίσαμε κάτι τελείως καινούριο πάνω στην δική μας μουσική, αυτή του 2ου δίσκου.



Ποιο είναι το πιο τρελό περιστατικό που έχετε βιώσει μέχρι στιγμής σε δικό σας live ή και μη;
Ένα τέτοιο περιστατικό, που περισσότερο θα το χαρακτηρίζαμε ως αστείο, συνέβη σε ένα live μας πριν αρκετά χρόνια, όταν ρωτήσαμε τον κόσμο “ποιο κομμάτι μας θέλετε να παίξουμε”; Και τότε, ένας φίλος μας φώναξε, “Παίξτε το Με Ξύρισες”. Κοιταχτήκαμε για λίγο μεταξύ μας  απορημένοι, μέχρι να καταλάβουμε πως αναφέρονταν στο κομμάτι από τον πρώτο μας δίσκο “You Saved Me”!

Με ποιον μουσικό ή παραγωγό θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Θα θέλαμε πολύ να συνεργαστούμε με τους Muse, μία μπάντα που θαυμάζουμε απεριόριστα.

Υπάρχουν βλέψεις για κάποια συναυλία ή για καινούρια κυκλοφορία;
Ετοιμάζουμε ένα μίνι φεστιβάλ με 4 μπάντες το προσεχές διάστημα. Επίσης, το φθινόπωρο στοχεύουμε να ανεβάσουμε ξανά την μουσική παράσταση για το 2ο άλμπουμ, στα χνάρια αυτού που ξεκινήσαμε στο Θέατρο Φούρνος. 



Ποιο είναι το αγαπημένο σας μουσικό ίνδαλμα (για τον καθένα σας ξεχωριστά);
– Δημήτρης: Thom Yorke
– Χρήστος: The Edge
– Κριστιάν: Dave Gahan
– Βαγγέλης: John Bonham

Αυτά από εμένα, μπορείτε να κλείσετε τη συνέντευξη λέγοντας ό,τι θέλετε στους φίλους αναγνώστες. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Καλή συνέχεια!
Εμείς ευχαριστούμε για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη! Στους φίλους αναγνώστες μας, θα θέλαμε να ευχηθούμε να στηρίζουν πάντα τους μουσικούς και τις μπάντες της εγχώριας rock μουσικής σκηνής, γιατί εκεί θα βρουν πολλά κρυμμένα “διαμάντια”, που δυστυχώς δεν τυγχάνουν της απαραίτητης προβολής. Να παλεύουν για τις ιδέες τους, να εκφράζονται ελεύθερα και να ζουν την κάθε τους μέρα με ξεχωριστό τρόπο!

455
About Δικαία Οικονομάκη 83 Articles
Μεταξύ ημέρας και νύχτας η νοσηλεύτρια του περιοδικού απολαμβάνει στον ελεύθερό της χρόνο να ακούει μελωδικές metal μουσικές Σκανδιναβικής προέλευσης που εστιάζουν έντονα στην μελαγχολία και στην ατμόσφαιρα. Βέβαια ποτέ δεν λέει όχι και σε άλλα subgenres της metal μουσικής και στο ευρύ και πολυποίκιλο είδος του rock. Α, και στον καφέ!