FATAL CURSE: “Breaking The Trance”

Είμαι πολύ χαρούμενος, που το heavy metal διανύει τη “δεύτερη νιότη” του επί των ημερών μου.

Πολλά νέα σχήματα, πολύ καλή μουσική και κάποια albums που θα μνημονεύονται ως κλασσικά μετά από χρόνια, δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξέλιξη της μουσικής που αγαπάμε. Οι Fatal Curse, είναι κομμάτι αυτής της εξέλιξης και το νέο τους album “Breaking The Trance” βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι Fatal Curse, δημιουργήθηκαν το 2016 στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ και έχουν κυκλοφορήσει ένα demo το 2016. Το “Breaking The Trance”, είναι το ντεμπούτο τους και αυτό που θα τους δώσει μία θέση στη μεταλλική κοινότητα.

Οι Αμερικανοί metallers, κινούνται ηχητικά μεταξύ speed και early NWOBHM metal, με την αισθητική των 70’s και 80’s να είναι εμφανής. 

Το “Breaking The Trance”, είναι ένα album που από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν παίρνει το “πόδι από το γκάζι”. Γρήγορες ταχύτητες, καταιγιστικά solos και στίχοι που μένουν “κολλημένοι” στο μυαλό σου, δημιουργούν ένα αξιόλογο heavy metal “σκηνικό”. Η μπάντα δεν ξεχνάει τις speed metal ρίζες της και με τα “Breaking The Trance”, “Can’t Stop The Thunder” και “Eyes Of The Demon”, τις τιμάει με τον καλύτερο τρόπο. Η ιδιαιτερότητα του δίσκου, είναι το γεγονός ότι όποιο τραγούδι και να ακούσεις, δε θα βρεις κάτι “μεμπτό” να αναφέρεις. Μιλάμε λοιπόν, για προσεγμένες και “καλογυαλισμένες” συνθέσεις, που βάζουν το group σε περίοπτη θέση στο CD player σου.

Οι Fatal Curse, δε στέκονται μόνο στην speed πλευρά τους. Μπαίνουν και στα “χωράφια” του early NWOBHM, με τα “Blade In The Dark”, “Priestess Of Fire” και “Chains Of Eternity” να είναι τα “χτυπήματα” προς αυτή την κατεύθυνση. Αγνό, ατόφιο heavy metal της εποχής που οι “ήρωες” του είδους μεσουρανούσαν. Το album, δεν “ελαφραίνει” σε κανένα σημείο, ενδεικτικό της θέλησης του group για “βαρύ μέταλλο”.

Οι Fatal Curse, διεκδικούν με το ντεμπούτο τους μία θέση στο πάνθεον του heavy metal. Ο χρόνος και οι οπαδοί, θα δείξουν αν την δικαιούνται. Προς το παρόν όμως, το “Breaking The Trance” είναι η “δήλωσή” τους ότι την αξίζουν. Οι “παλιοί” μεταλλάδες θα την αναγνωρίσουν και οι “νέοι” θα την απολαύσουν με ευχαρίστηση. Nice job guys!!

https://www.facebook.com/Fatalcurse/

459

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.