PRIEST: “Obey”

Ποτέ δεν κατάλαβα την ανάγκη των Εps, αφού τις πιο πολλές φορές δεν είχαν κάτι ουσιαστικό να προσφέρουν στο συγκρότημα, πέρα από το να το διατηρήσουν “ζεστό” το αγοραστικό κοινό.

Έτσι και η Σουηδική electro/synth μπάντα των PRIEST, σε σύντομο σχετικά χρόνο, μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο album “New Flesh” (Lövely 2017), μας παρουσιάζουν το EP “Obey” ( Lövely 2019), το οποίο περιέχει πέντε τραγούδια σε παραγωγή του Simon Söderberg/Alpha (ex Ghost member).

Πραγματικά η μπάντα συνεχίζει την πειραματική της πορεία, γράφοντας το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία τους. Για να είμαστε ξεκάθαροι όμως, οι PRIEST δεν έχουν καμία σχέση με το rock ή το metal, είναι μέρος του ηλεκτρονικού κόσμου και μάλιστα μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από τα βαθιά χορευτικά 80’s, όπου τα synthesizers είχαν τον απόλυτο λόγο.

Αν το “New Flesh” ήταν σκοτεινό, εδώ έχουμε μία διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων. Η disco συναντά το dark synthwave. Είναι η πρώτη ένδειξη του τι θα επακολουθήσει στην εξελικτική πορεία των PRIEST, αφού παραμένουν άκρως χορευτικοί, με μία catchy διάθεση, συνδυάζοντας τον πειραματισμό τους με εικόνες από το κοντινό μέλλον, αλλά με μία retro ματιά από το παρελθόν.

Στις επιρροές, παραμένουν στο προσκήνιο οι Dépêche Mode στην πιο χορευτική πλευρά τους και σε αρκετά μελωδικά σημεία “καλοφαίνονται” οι Mesh με τις pop noise πινελιές τους, κυρίως στο κομμάτι “Tria Prima 2”, το οποίο μαζί με το “Obey” είναι τα κομμάτια που ξεχώρισα.

Ειδική αναφορά θα κάνω στην διασκευή που επιχείρησαν να κάνουν οι PRIEST, στο διάσημο κομμάτι των Radiohead “Street Spirit”, το οποίο “αποδομούν”, μετατρέποντάς το σε μία dark/synthwave εκδοχή. Σίγουρα μία αρκετά φιλόδοξη προσπάθεια, με τον απαιτούμενο σεβασμό, η οποία όμως είμαι σίγουρος ότι θα διχάσει πολλούς, γιατί είναι ένα κομμάτι κλασσικό, που δεν το “αγγίζεις” εύκολα.

Παρόλα αυτά όμως, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ύπαρξη του “Obey”, δεν έχει κάτι το εξαιρετικό να μας προσφέρει, ιδιαίτερα τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε. Σίγουρα μία ακρόαση είναι αρκετή και παραμένουμε σε mode standby, αναμένοντας την επομένη ολοκληρωμένη τους δισκογραφική δουλειά.

https://www.facebook.com/priestofficial/

500

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».