62- 21st Century Digital Boy

Πόσο αστείο είναι το ότι δεν υπάρχουν αρκετά βιβλία για τη νέα σχολική χρονιά; Έχει που έχει η παιδεία στην Ελλάδα τα μαύρα της τα χάλια, με τα νέα δεδομένα πια, ο πάτος θα γίνει βαθύτερος! Με ένα σύντομο υπολογισμό λοιπόν, δε δουλεύει τίποτα στη χώρα, αν και αυτό το γνωρίζαμε χρόνια. Τους τελευταίους (αρκετούς) μήνες όμως γίνεται και επίσημο! Είμαστε ανίκανοι και για αυτό ψηφίζουμε ανίκανους, δεν εξηγείται αλλιώς! Από την άλλη, μήπως ο Γιωργάκης νομίζει πως όλοι οι μαθητές τα “κατεβάζουν” πλέον και δε χρειάζεται να τυπώνει η κυβέρνηση τσάμπα βιβλία

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

{youtube}BoiRIZHrB2I|152|160|1{/youtube}

Bad Religion:
“21st Century”

Και μιας και το θυμήθηκα, τι ηλίθια διαφήμιση ήταν εκείνη που είχε κάτι δήθεν trendy χαζόπαιδα που κορόιδευαν στην παραλία όσους έλυναν σταυρόλεξα ή διάβαζαν βιβλίο, αντί να μαλακίζονται με το τελευταίας τεχνολογίας ματζαφλάρι τους; Δηλαδή τι; Η νέα γενιά είναι τόσο βλαμμένη που το μόνο που της έχει απομείνει είναι το αδιάκοπο on line chatting; Ή μήπως έχουν περάσει μέσα στην “ταμπλέτα” κάποιο digital book; Χα! Στην Ελλάδα ειδικά, με δεδομένο το χαμηλό επίπεδο παιδείας που μας χαρακτηρίζει, το μόνο πράγμα που διαβάζουν τα πιτσιρίκια είναι οι οδηγίες του νέου τους gadget, σιγά μη βρουν χρόνο για αυτά τα περίεργα πράγματα που έχουν σελίδες και τα σχίζουμε στοτέλος κάθε σχολικής χρονιά. Κάτι ξέρει λοιπόν ο Γιωργάκης.

Και άντε, να το δεχτώ πως ο τύπος που εμπνεύστηκε αυτήν την “super cool” διαφήμιση είναι μετά βίας 18… Κανείς λογικός δεν είπε αυτού του παπάρα πως στο Ελλάντα υπάρχουν ακόμα “υποανάπτυκτοι” που λύνουν σταυρόλεξα ή διαβάζουν βιβλία στις παραλίες; Πρέπει σώνει και καλά να περαστεί δηλαδή η ιδέα πως όποιος το κάνει δεν είναι cool”εδραιώσετε! Εμένα μου αρέσει και θεωρώ πολύ rocka62πιο αστείο το να φέρνεις μαζί ένα φορητό υπολογιστή για να κάνεις συνεχώς update το status σου! Άντε μην πάρω κανένα ρόπαλο! ΟΥΓΚ!

Δεν είμαι σε καμία περίπτωση κατά της εξάπλωσης της τεχνολογίας… Περιμένω πως και πως τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και τα robot να εισέλθουν στη ζωή μου! Αλλά ως τότε δεν πρόκειται να αντικαταστήσω οποιασδήποτε μορφής έντυπο, προκειμένου να κάνω τα πάντα με ένα κλικ.Το internet (για να πάω όλο αυτό το μπλα μπλα λίγο παραπέρα) είναι σπουδαίο και σίγουρα η δύναμή του είναι αξιοσημείωτη. Αυτό όμως δε χρειάζεται να μας κάνει έρμαιά του…Το διαδίκτυο μας βοηθάει ποικιλοτρόπως, η πληροφόρηση έχει πλέον γίνει άμεση, ενώ σε μουσικά πλαίσια έχει χρησιμεύσει σε πολλές μπάντες (και δεν εννοώ το παράνομο downloading φυσικά)! Όλα καλά ως εδώ! Μην παραμυθιαζόμαστε όμως και νομίζουμε πως χρειαζόμαστε ντε και καλά το “κάτι” παραπάνω, άπαξ και στην ουσία του δεν έχει νόημα.

rocka62

Εάν θέλεις φίλε μου να φέρνεις το netbook στην παραλία, δικό σου θέμα! Παίξε και ρακέτες online, ποσώς με ενδιαφέρει! Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει και δε χρειάζεται να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Παρόλα αυτά, αναρωτήσου για ποιο λόγο ακριβώς χρειάζεσαι να κάνεις update όπου και να είσαι; Περιμένεις κάποιο σημαντικό mail, έχεις δουλειά, γράφεις κάποιο κείμενο και σε εμπνέουν τα κυματάκια; Μια χαρά! Εάν όμως το θες γιατί “έτσι”, τότε μάλλον οι διαφημίσεις έχουν κάνει καλή δουλειά!

Εδώ τις προάλλες, που είχα βγει για φαγητό, μια κοπέλα έβγαλε τουλάχιστον τέσσερις φορές το super touchscreen mobile executive phone της για να ψάξει πληροφορίες πάνω σε μια κουβέντα που είχαμε. Στο τέλος άρχισα να σκέφτομαι μήπως ήταν καλύτερο να της κάνω poke” και friend request” για να τα πούμε καλύτερα μέσω internet! Τι να πω! Άλλο χρήση και άλλο κατάχρηση, τελεία και παύλα!

Δημοσιεύθηκε στις 19/09/11

ΥΓ πριν ένα χρόνο περίπου, ένας πολύ γνωστός άνθρωπος του χώρου είπε πως “οι μεταλλάδες δε διαβάζουν (βιβλία)…” Τέτοιες μαλακίες λένε μερικοί και επηρεάζονται οι νεότεροι… Δεν τον πίστεψα τότε, ούτε πρόκειται να το κάνω τώρα. Ο ίδιος άλλωστε ήταν από τους πρωτεργάτες του hard rock χαντακώματος στην Ελλάδα… go figure!

rocka62

207

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.