X-PIRAL: "Grave New World" EP

Μετά από 2 full length albums και αρκετή ταλαιπωρία στο ενεργητικό τους, οι Αθηναίοι X-Piral δε το βάζουν κάτω και μας δίνουν μία πρόγευση με το νέο τους EP, για το τι θ’ ακούσουμε από τον επερχόμενο δίσκο τους.

Οι δημιουργοί τις μπάντας Νίκος Παπανικολάου (κιθάρες) και Δημήτρης Μαρίνης (keyboards), κατάφεραν να μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον, αφού και τα 5 power/heavy κομμάτια ήταν αξιόλογα, ακούγονται μονορούφι και με ευκολία, με έντονη την παρουσία των πλήκτρων και υποστηριζόμενα άξια από τη φωνή του νέου τους τραγουδιστή Tassos K! Αν και σε ορισμένα σημεία ακούγεται… “έλληνας”, το σώζει στο σύνολο του αφού μπορεί να “τραβήξει” τη φωνή του αρκετά!

Ευκολία είπα; Μα ναι, ίσως το μόνο μειονέκτημα είναι πως τα κομμάτια, είναι σαν να γλιστρούν μέσα από τα χέρια σου, και μην έχοντας κάποιο hitάκι, σου φαίνεται πως το όλο εγχείρημα τελειώνει σύντομα, άσχετα το ότι όπως είπα και παραπάνω τα τραγούδια είναι όλα αξιόλογα!

Δυστυχώς δε μπορώ, μα και δε θέλω να αξιολογήσω το “Grave New World” συγκρίνοντάς το με τις παλαιότερες δουλειές της μπάντας, μιας και δυστυχώς δεν έχω ακούσει κάτι από το μουσικό παρελθόν τους κι έτσι “κρίνοντας” μόνο από τη παρούσα δουλειά, θα έλεγα πως έχουμε να κάνουμε και με αξιόλογη power metal κυκλοφορία, αλλά και με αξιόλογη μπάντα και μάλιστα από τα δικά μας “νερά”!

Επίσης στα συν είναι το τέλειο outwork! Δε γνωρίζω ποιος είναι ο καλλιτέχνης, αλλά μάγκες είναι τέλειο!! Τσεκάρετε τους!


481