THRONEHAMMER: “Usurper Of The Oaken Throne”

Ο συνδυασμός των βαριών, αργόσυρτων riffs του doom metal, με την επικότητα στο ύφος των συνθέσεων και την ατμόσφαιρα ενός album, δημιουργεί ένα ενδιαφέρον ηχητικό αποτέλεσμα. Οι Thronehammer, εκμεταλλευόμενοι ακριβώς αυτό το συνδυασμό, μας συστήνονται με το ντεμπούτο album τους “Usurper Of The Oaken Throne”.

Οι Thronehammer, δημιουργήθηκαν εκεί γύρω στο 2012 και πέραν ενός demo το 2012 και μίας συμμετοχής σε ένα split το 2018, δεν είχαν κάτι άξιο αναφοράς μέχρι το 2019, που τους βρίσκει με έτοιμο για κυκλοφορία το ντεμπούτο τους “Usurper Of The Oaken Throne”.

Ηχητικά, το group έχει ως βάση του το doom metal, με μεγάλα σε διάρκεια κομμάτια και βαριά riffs, εμπλουτίζοντάς το σε αυτόν το δίσκο, με μεγάλη δόση επικότητας.

Το album, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το soundtrack ταινιών ανάλογων της σειράς Game Of Thrones, όπως και των φανταστικών ιστοριών που μας διηγούνταν οι παππούδες μας, στα παιδικά μας χρόνια γύρω από το τζάκι. Ιστορίες, που είχαν να κάνουν με μάχες (“Conquered And Erased”, “Warhorn”) και με διεκδικητές του θρόνου (“Usurper Of The Oaken Throne”), που πάντα τις ακούγαμε και τις θαυμάζαμε.

Ο ήχος των Thronehammer, αντιπροσωπεύεται πλήρως από το εναρκτήριο “λάκτισμα” του δίσκου. Το “Behind The Wall Of Frost” ( που θα μπορούσε να αναφέρεται στη σειρά Game Of Thrones), με τα βαριά του riffs και την “πομπώδη” ατμόσφαιρα, είναι ακριβώς αυτό που θέλουν οι Thronehammer να περάσουν σαν ήχο τους. Το “Thronehammer”, ξεχωρίζει τόσο ως σύνθεση όσο και μουσικά. Πρόκειται για ένα epic/doom έπος, που θα βρισκόταν άνετα μέσα στα δέκα καλύτερα τραγούδια του είδους. Τα “Conquered And Erased” και “Warhorn”, απλά δεν υπάρχουν! Είναι τα πολεμικά εμβατήρια, των μυθικών μαχών χιλιάδων χρόνων πίσω.

Οι Αγγλογερμανοί metallers, μας έδωσαν την καλύτερη “τροφή για σκέψη” με αυτό το νέο album. Νομίζω ό,τι καλύτερο έχω ακούσει, στο χώρο του epic/doom τον τελευταίο καιρό. Οι fans του είδους το έχουν “τσεκάρει” ήδη, αλλά και οι φίλοι του epic θα το βρουν “γοητευτικό”.

https://www.facebook.com/THRONEHAMMER/

656

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.