LIGHTFOLD: “Deathwalkers”

Το progressive metal, είναι ιδιαίτερο είδος. Για να σου κάνει το “κλικ” μία μπάντα, χρειάζονται αρκετά πράγματα. Τεχνική, ταχύτητα, μελωδία και όμορφες συνθέσεις, είναι κάποια από αυτά. Οι Lightfold στο νέο τους album “Deathwalkers”, καταφέρνουν να έχουν ένα εκρηκτικό μείγμα από όλα τα παραπάνω, αφήνοντάς μας έκπληκτους.

Οι Αθηναίοι metallers, δημιουργήθηκαν το 2011 και έχουν να επιδείξουν μόνο έναν δίσκο, το “Time To Believe” του 2014. Πέντε χρόνια μετά, έρχονται φουριόζοι με τη δεύτερη full length δουλειά τους, “Deathwalkers”.

Ο ήχος τους, είναι μία μίξη power και progressive metal, με αρκετά μελωδικά στοιχεία και χορωδιακά μέρη που δίνουν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο δίσκο. Κατά τη διάρκεια του album, είναι εμφανείς οι επιρροές από μπάντες “μεγαθήρια” του είδους, όπως οι Kamelot και οι Dream Theater.

Το album, σε μαγνητίζει από την εισαγωγή ακόμα, όπου το ατμοσφαιρικό της ύφος σε “τραβάει μέσα του”. Η επόμενη τετράδα κομματιών, είναι αυτό που λέμε το “ζουμί” του δίσκου, αφού εκεί αντιλαμβάνεσαι τη μουσική κατεύθυνση της μπάντας. Όμορφες συνθέσεις, με μελωδικά και χορωδιακά μέρη και αρκετά τεχνικά riffs και solos, σε βάζουν αμέσως σε ενα ενδιαφέρον progressive metal μείγμα. Ειδικά τα “Deathwalkers” και “The Collector”, είναι από τις καλύτερες στιγμές του album και μπορώ να πω ότι πρόκειται για συνθέσεις που θα ήθελαν πολλά σχήματα του χώρου να τις έχουν κυκλοφορήσει.

Το album, φαίνεται να χωρίζεται σε τρία μέρη, δημιουργώντας την ιδέα ενός concept δίσκου. Γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η εναλλαγή ρυθμού, από την αρχή, στο κυρίως μέρος και τελικά στον επίλογο αυτής της ιστορίας. Το ατμοσφαιρικό ύφος του album, σε κρατάει καθηλωμένο μέχρι το τελευταίο riff. Στα “The Collector” και “Beyond The Unknown”, φαίνονται οι επιρροές από τους Kamelot και στα “Deception” και “The Battle”, η μπάντα δείχνει τα “δόντια” του δικού της στυλ. Το μπαλαντοειδές “Ascending”, σημαίνει και το τέλος της μουσικής ιστορίας των Lightfold.

Στο τέλος του δίσκου, αυτό που σου μένει είναι μία ευχάριστη αίσθηση και μία “δίψα” να το ξαναζήσεις όλο αυτό. Κατανοώ ότι αυτό που θα πω είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά οι Lightfold έχουν δημιουργήσει το δικό τους “Metropolis Part II: Scenes From A Memory”! Μία απο τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς στο χώρο του και μάλιστα από δικά μας παιδιά. ΕΎΓΕ!!

https://www.facebook.com/LightfoldGR/

574

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.