THE SABBATHIAN: “Latum Alterum”

Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις πως το υπερατλαντικό ντουέτο των Chad Davis  (Demoncy, Profane Grace, Hour of Thirteen μεταξύ πολλών άλλων) και Anette Uvaas Gulbrandsen (Nattsol, Mandylion) αγαπάει κάτι που ξεκινάει από d και καταλήγει σε –oom. Παραδόξως όμως, δεν μοιάζουν καθόλου με Sabbath. Για την ακρίβεια, απέχουν πολύ από την όλη κυρίαρχη φάση ρετρό doom και occult rock και κοιτάνε σε μια άλλη ιστορική μπάντα για βασική έμπνευση τους.

Ποια είναι αυτή; Bathory. Απλά και ξεκάθαρα. Μπορεί να μην είναι η αποκλειστική επιρροή τους, μιας και σε σημεία οι Sabbathian φλερτάρουν και με λίγο Candlemass και Danzig, και μπορεί να μην έχουμε συνδέσει τους Bathory με μελωδικά γυναικεία φωνητικά, αλλά το τοτέμ του Quorthon υψώνεται και σκεπάζει το “Latum Alterum” με τα φτερά του. Και το αποτέλεσμα γαμάει.

Χωρίς πολλά στολίδια, με ήχο κιθάρας βγαλμένο από το “Hammerheart” και τη φωνή της Anette για κερασάκι στο λιτό αλλά πεντανόστιμο γλυκό, το ντουέτο σαρώνει σε ατμόσφαιρα και σκουπίζει το πάτωμα με πολλούς πιο έμπειρους και γνωστούς doom-άδες. A, και κάτι δεύτερα γυναικεία φωνητικά που σκάνε σε κάτι σημεία και σας φαίνονται γνώριμα, ναι, είναι η Liv Kristine, η οποία είπε να κάνει μια φιλική συμμετοχή (ξαναπαίξε doom ρε κοπελιά).

Βασικά δεν χρειάζονται πολλά λόγια και περιγραφές, απλά, ξερά και από το πουθενά, το “Latum Alterum” είναι μια από τις καλύτερες doom κυκλοφορίες που θα ακούσετε αυτό τον καιρό, πολύ πιθανό και όλη τη χρονιά. Στηρίξτε τους άφοβα γιατί το αξίζουν. 

554

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.