SISTER SHOTGUN: “Fragments”

Το rock και το metal, έχουν την εξής ιδιομορφία: όσο και να ψάξεις, πάντα θα βρεις κάτι που θα σου κάνει το “κλικ” για να το ακούσεις. Οι Sister Shotgun, και το νέο, ντεμπούτο album τους, είναι το τελευταίο μου “εύρημα”, που με έβαλε σε αυτό το “τριπάκι”.

Οι Άγγλοι rockers, δημιουργήθηκαν το 2011 και έχοντας κυκλοφορήσει μόνο κάποια singles και το EP “Devour”, μπήκαν στο στούντιο και έχουν έτοιμο το ντεμπούτο τους “Fragments”.

Οι Sister Shotgun, δεν ξεφεύγουν από το μοντέρνο ήχο του rock και metal, όπως τον διαμόρφωσαν αρκετά σχήματα των ‘00s, προσθέτοντας βέβαια και τη δική τους μελωδική και συνθετική “πινελιά”.

Το album, “σφύζει” από δυνατά μελωδικά riffs και καλοπαιγμένα solos. Οι συνθέσεις, είναι τέτοιες που δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση, ότι πρόκειται για προσεγμένο υλικό. Από τις πρώτες νότες, η μουσική των Sister Shotgun λειτουργεί σαν ανεμοστρόβιλος, αφού μέχρι να καταλάβεις από πού σου ήρθε, σε έχει παρασύρει στη δίνη του και σε χτυπάει στα τοιχώματά του. Κομμάτια όπως τα “Sacred Heart”, “Miss Fortune” και το ομώνυμο “Fragments”, είναι άκρως επιθετικά και μελωδικά δείχνοντας τις μουσικές δυνατότητες του group.

Οι πολύ ουσιαστικές ερμηνείες της χαρισματικής frontwoman Chloe Ozwell, γίνονται ακόμα πιο αντιληπτές στα πιο “light” τραγούδια του δίσκου, στις μπαλάντες “For The Love Of Hate” και “Silhouettes”. Εκεί, μπορείς να ακούσεις με μεγάλη ευκρίνεια το εύρος της φωνής της Ozwell και παράλληλα κάποιες από τις “παικτικές” ικανότητες από τις δύο κιθάρες του group.

Οι Sister Shotgun, νομίζω έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν στο ντεμπούτο τους και αυτό ακούγεται προς τα έξω. Η μπάντα, έχει τρομερές δυνατότητες και αυτό φαίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του δίσκου. Μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες, στο χώρο του μοντέρνου melodic rock/metal, που δε θα σε αφήσει παραπονεμένο. Ελπίζουμε και σε ανάλογη συνέχεια.

https://www.facebook.com/SisterShotgun/

469

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.