BLOODBOUND: “Rise Of The Dragon Empire”

Η Σουηδία, υπήρξε ανέκαθεν ένας τακτικός τροφοδότης του heavy metal. Πολλά εξαιρετικά groups, κάποια albums μνημεία στο χώρο του metal και φυσικά, τη δική της σχολή death metal.

Οι Bloodbound, σαν γνήσιοι απόγονοι του Σουηδικού power metal, έρχονται να μας αποδείξουν του λόγου το αληθές, με το νέο τους δίσκο “Rise Of The Dragon Empire”.

Οι Σουηδοί power metallers, δημιουργήθηκαν το 2004 και μέχρι τώρα έχουν να επιδείξουν 7 στούντιο albums και ένα live album. Βασικοί πυλώνες αυτού του “οικοδομήματος”, είναι οι Tomas Olsson (κιθάρα) και Fredrik Bergh (φωνή, μπάσο).

Ο ήχος των Bloodbound, κινείται μεταξύ heavy/power και symphonic/power, επιλέγοντας στο νέο δίσκο να ακούγεται πιο συμφωνικός και τα πλήκτρα, να έχουν πολύ πιο ενεργό ρόλο από οποιοδήποτε παλιότερο album του group.

Έτσι, από το εναρκτήριο κομμάτι του δίσκου (“Rise Of The Dragon Empire”), οι παλιές καλές εποχές των Rhapsody Of Fire και των Stratovarius, περνούν μέσα από το CD player σου, φτάνοντας μέχρι τα αυτιά σου. Το ομώνυμο λοιπόν τραγούδι, έχει και το σημαντικό ρόλο του να σε βάλει από την αρχή στο κλίμα του νέου δίσκου, που διαφέρει αρκετά από τους προηγούμενους. Είναι πιο συμφωνικός (“Skyriders And Stormbringers”, “The Warlock’s Trail”) και πιο μελωδικός (“A Blessing In Sorcery”, “Balerion”), χωρίς όμως να χάνει το ύφος του power metal (“Slayers Of Kings”, “Giants Of Heaven”).

Όπως κάθε power metal album που σέβεται τον εαυτό του, έχει και μία μπαλάντα. Έτσι και το “Rise Of The Dragon Empire”, μας μυεί στην πιο συναισθηματική του πλευρά, με το “Reign Of Fire”, μία αξιόλογη σύνθεση που σφύζει ερμηνείας.

Οι Σουηδοί metallers, έρχονται με μία πρωτοτυπία πλέον στον ήχο τους, να μας δώσουν μία νέα αξιόλογη εκδοχή της μουσικής τους. Σίγουρα θα κερδίσουν νέους οπαδούς από το χώρο του symphonic metal και θα τραβήξουν τα βλέμματα των οπαδών των Stratovarius. Είναι όμως αυτό που θέλουν, γνωρίζοντας ότι η heavy/power πλευρά τους, τους έφτασε ως εδώ; Ο χρόνος θα το δείξει. 

https://www.facebook.com/bloodboundmetal/

521

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.