HIGH REEPER: “Higher Reeper”

Τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει μία αλματώδη ανάπτυξη το μουσικό φαινόμενο του stoner metal. Έτσι, αρκετές νέες μπάντες καταπιάνονται με αυτό το ηχητικό παρακλάδι του heavy metal και προσπαθούν να πετύχουν μία αξιόλογη καριέρα. Οι High Reeper, είναι μία από αυτές τις μπάντες και στο νέο τους album “Higher Reeper”, δηλώνουν βροντερό παρών στο χώρο του doom/stoner metal.

Οι Αμερικανοί stoners, ιδρύθηκαν μόλις το 2016 στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και αποτελούνται από τους Pat Daly και Andrew Price στις κιθάρες, Zach Thomas στα φωνητικά, Shane Trimble στο μπάσο και Justin diPinto στα τύμπανα. Έχουν κυκλοφορήσει ένα album, το ομώνυμο “High Reeper”, και τώρα ετοιμάζονται για τη δεύτερη full length κυκλοφορία με τίτλο “Higher Reeper”.

Εάν το “High Reeper” ήταν heavy, τότε από το όνομα και μόνο, αντιλαμβάνεται κάποιος ότι ο νέος δίσκος είναι ακόμα πιο heavy, πιο doom και σίγουρα αρκετά πιο stoner. Άλλωστε, οι επιρροές της μπάντας από τους πρώιμους Black Sabbath, με λίγη δόση από doom και stoner rock, δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση.

Από τις πρώτες νότες του, το album ακούγεται εθιστικό και ταυτόχρονα αρκετά heavy ώστε να σε “τραβάει” μέσα στην μουσική του. Ακούγοντας το “Eternal Leviathan”, δείχνεις ανήμπορος να αντιδράσεις, να “ξεκολλήσεις” από το βαρύ του riff. Η Sabbath-ική μπαλάντα “Apocalypse Hymn”, που θυμίζει έντονα το “Planet Caravan” και το “Foggy Drag”, έρχονται να σε ταξιδέψουν στα άδυτα μονοπάτια του μυαλού σου.

Οι High Reeper, δε στέκονται μόνο στη stoner πλευρά τους. Με το “Barbarian”, θέλουν να δείξουν στους ακροατές τους και τις doom καταβολές τους. Doom καταβολές, που γίνονται πιο κατανοητές με το “Plague Hag”, πριν “πνιγούν” στα καταιγιστικά Sabbath-ικά και πάλι riffs των “Buried Alive” και “Bring The Dead”. Η πολύ καλή δουλειά που έγινε συνθετικά, είναι εμφανής στο άκουσμα και μόνο του δίσκου.

Το “Higher Reeper”, είναι σίγουρα “ανώτερο” του προκατόχου του. Και στιχουργικά, και μουσικά. Άλλωστε, το υποδηλώνει και το “Higher” του τίτλου. Ένα από τα stoner διαμάντια της χρονιάς που διανύουμε. Οι φίλοι του είδους, θα το λατρέψουν. Οι υπόλοιποι μεταλλάδες, θα εκτιμήσουν τις έντονες Sabbath-ικές αναφορές του.

https://www.facebook.com/HIGHREEPER/

622

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.