WARBRINGER: "Worlds Torne Asunder"

Μόλις πατήσεις το play, μεταφέρεσαι σε μια headbanging διάσταση, αφού το Living Weapon”, πρώτο κομμάτι της τρίτης δουλειάς των thrasher Warbringer, σε απλά λαϊκίστικα ελληνικά, “σπέρνει”!

Μπαίνοντας στο δεύτερο κομμάτι, το καταχτύπι συνεχίζεται και οι επιρροές από Anthrax, Kreator, Exodus και λοιπά παρόμοια, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής! Μάλιστα το riffάκι στην αρχή… σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω τι μου θυμίζει!

Anyway, αν και πιτσιρικάδες οι Warbringer έχουν δώσει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, τηρουμένων των αναλογιών της ηλικίας, της εμπειρίας και των συγκροτημάτων/μεγαθηρίων, των οποίον τα βήματα προσπαθούν ν’ ακολουθήσουν!

Από ένα σημείο και μετά βέβαια, επέρχεται μια “κοιλιά” στη ροή των τραγουδιών, αλλά χωρίς να μειώνεται η ένταση όμως, με εξαίρεση το προτελευταίο κομμάτι “Behind the Veils of Night”, το οποίο είναι Instrumental, μα άκρως συμπαθητικό!! Η μπάντα δείχνει να δουλεύει αρκετά τα τραγούδια της και το μόνο που λείπει από το “Worlds Torne Asunder” είναι ένα hit (και αυτό το λέω με τη καλή έννοια), ώστε να χαρακτηρίσει το άλμπουμ μα και τη μπάντα, επιτρέποντας της έτσι να ξεχωρίσει και από το πλήθος, αλλά και από τις μπάντες-σκιές του παρελθόντος, τις οποίες φυσικά λατρεύουν και αυτό δυστυχώς, ώρες ώρες φαίνεται!

Πάντως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, ώστε ο κάθε σεβόμενος τον εαυτό του thrasher του πλανήτη, να μην ακούσει αυτό το άλμπουμ! Οι κύριοι John Kevill (φωνή), John Laux (κιθάρα), Adam Caroll (κιθάρα), Andy Laux (μπάσο) και Carlos Cruz (drums), μας δίνουν μια αξιόλογη δουλειά, προκαλώντας μας ανελέητο thrash headbanging! Εύγε!


427