HAND OF FATE: “Messengers Of Hope”

Ο συνδυασμός μελωδικών και συμφωνικών στοιχείων, δίνει ένα ιδιαίτερο ηχητικό αποτέλεσμα.

Οι Hand Of Fate, δοκιμάζοντας αυτό το συνδυασμό βρήκαν τον ήχο που τους ταιριάζει και με το “Messengers Of Hope”, μας τον προσφέρουν απλόχερα.

Οι Έλληνες melodic rock/metallers, δημιουργήθηκαν το 2014, σαν από συγκυρία της στιγμής, σαν να οδηγήθηκαν από το “χέρι της μοίρας”, εξού και το όνομα της μπάντας. Το group, έχοντας ως επιρροές epic, symphonic rock και metal ήχους, τις “πάντρεψαν” με τις melodic rock/metal φόρμες τους και δημιούργησαν το ντεμπούτο τους, “Messengers Of Hope”.

Αυτό που καταλαβαίνεις με το άκουσμα του πρώτου κομματιού, είναι ότι ο συνδυασμός melodic rock/metal και symphonic στοιχείων, μαζί με μία ιδιαίτερη φωνή, βγάζουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Κομμάτια όπως τα “Temptation”, “Enchanted” και “No Plaything”, είναι ταυτόχρονα και μελωδικά και συμφωνικά, χωρίς να χάνουν σε ποιότητα και τεχνική ή ακόμα και σε ένταση. Η φωνή της Αλεξάνδρας Αναγνωστοπούλου, είναι λες και φτιάχτηκε για κάτι τέτοια κομμάτια. Ακόμα και τα solos, φαίνεται ότι είναι σχεδιασμένα πότε και πού θα “παίξουν”.

Από τις καλύτερες στιγμές του δίσκου, είναι τα “Touched By An Angel” και “Fading Dreams”. Τα θεωρώ, τα πιο αντιπροσωπετικά του ήχου των Hand Of Fate. Άκρως συναισθηματικά τα μπαλαντοειδή “Messengers Of Hope”, “The Gift” και “A Time I Was Free”. Οι ερμηνείες της Αλεξάνδρας, ειδικά σε αυτά τα κομμάτια είναι τρομερές, σε σημείο να “λυγίζεις” από το βάρος των συναισθημάτων.

Πρόκειται λοιπόν για μία αξιόλογη πρώτη προσπάθεια, από ένα νέο σχήμα. Η προσέγγιση στις συνθέσεις και τον ήχο, είναι από τα συν αυτής της κυκλοφορίας. Νομίζω, ότι καλύτερο στον εγχώριο melodic rock/metal ήχο. 

https://www.facebook.com/h.o.f.theband/

557

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.