IRON SAVIOR: “Kill Or Get Killed”

Το Αμβούργο, εκτός από μία όμορφη πόλη, είναι και η πρωτεύουσα του teutonic power metal. Οι Iron Savior, με τον Piet Sielck ως mastermind, είναι ένα από τα “αξιοθέατα” αυτού του “κινήματος”.

Οι Γερμανοί power metallers, με 23 χρόνια στο χώρο, έχουν καταφέρει να διαγράψουν μία αξιοπρεπή καριέρα με 11 albums, ένα live album και πολλές ζωντανές εμφανίσεις ανά τον κόσμο. Το “Kill Or Get Killed”, είναι η δωδέκατη full length δουλειά τους και, προσωπική άποψη, μία από τις καλύτερες της μπάντας.

Οι Iron Savior, έχοντας ως βάση τον teutonic power metal ήχο που τους έκανε γνωστούς και εμπλουτίζοντάς τον με αρκετά πιο heavy στοιχεία και με πιο “ψαγμένες” συνθέσεις, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν αξιόλογο δίσκο. Τα καλοδουλεμένα riffs και οι εξαιρετικές ερμηνείες του Sielck, είναι ακόμα δύο προϋποθέσεις που “γιγάντωσαν” τον ήχο του δίσκου.

Κομμάτια όπως τα “Kill Or Get Killed”, “Eternal Quest” και “Roaring Thunder”, αναλαμβάνουν να σου μεταδώσουν την αντίληψη της μπάντας για το power metal και να σε βοηθήσουν να καταλάβεις το “teutonic” σημείο του “κινήματος”. Γρήγορος ρυθμός, “εύκολα” ρεφρέν και δυνατά riffs, είναι τα συστατικά για σίγουρη επιτυχία. Ο εμπλουτισμός των τραγουδιών με πιο heavy στοιχεία, κάνει τα κομμάτια πιο “ελκυστικά” στο αυτί του ακροατή και συνάμα πιο “metal”.

Πέρα από το power στοιχείο του album, υπάρχουν και κάποια κομμάτια προς το κλασικό metal, όπως τα “From Dust And Rubble” και “Stand Up And Fight”. Συνθέσεις που θα ζήλευαν πολλές heavy metal μπάντες, τρομερά riffs και καλοπαιγμένα solos, έχουν καταφέρει να μην “ξεφεύγουν” από το teutonic power μονοπάτι των Iron Savior. Η αλήθεια είναι, ότι ψάχνεις να βρεις κάποιον αδύναμο “κρίκο”, αλλά μάταια. Αυτό που καταλαβαίνεις, όσες φορές και να ακούσεις το δίσκο, είναι ότι πρόκειται για δέκα κομμάτια φτιαγμένα στα μέτρα των Iron Savior και τη φωνή του Sielck.

Από τα καλύτερα albums των Iron Savior και μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς. Οι φίλοι του είδους, θα το “ξεζουμίσουν”. Μία must-have κυκλοφορία, για το σύνολο των μεταλλάδων.

https://www.facebook.com/ironsavior1996/

488

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.