ARIA: “Curse Of The Seas"

Η μεγαλύτερη heavy metal μπάντα της Ρωσίας, ξαναχτυπά! Οι Aria, έπειτα από απουσία 5 χρόνων από τα δισκογραφικά δρώμενα, επιστρέφουν με το νέο τους “χτύπημα” που τιτλοφορείται “Curse Of The Seas”.

Τα 34 χρόνια στο χώρο του heavy metal, αν μη τι άλλο λένε πάρα πολλά για ένα group που δεν “στεγάζεται” και σε κάποια χώρα υπερδύναμη στην ακραία μουσική.  Άλλωστε, η χρήση της μητρικής τους γλώσσας στους στίχους των κομματιών τους, δεν είναι και το πιο “εμπορικό” που θα μπορούσαν να κάνουν. Τα 15 στούντιο album, 7 live album, κάποια demo, EP και κάποιες συλλογές, είναι μία τεράστια μουσική παρακαταθήκη τόσο για τη μουσική σκηνή της χώρας τους, όσο και για τη παγκόσμια metal σκηνή.

Ακούγοντάς το album, αμέσως καταλαβαίνεις δύο πράγματα. Το πρώτο, είναι η μελωδικότητα που διέπει σχεδόν όλο τον δίσκο, ακόμα και τα πιο heavy κομμάτια. Η χρήση των πλήκτρων σε κάποια σημεία είναι προς αυτή τη κατεύθυνση. Το δεύτερο, έχει να κάνει με τη παρουσία μίας “αίσθησης” ότι βρίσκεσαι σε ένα ταξίδι στη “θάλασσα” της μουσικής. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίος ο τίτλος του album ( “Curse Of The Seas”).

Το πλοίο (δηλαδή το album) είναι γερό και στιβαρό και το “πλήρωμα” του (το group)  είναι μαθημένο στα “θαλάσσια” ταξίδια. Όπως σε κάθε ταξίδι, έτσι και σε αυτό θα υπάρχουν οι ευχάριστες στιγμές (“Race For Glory”) και οι έντονα φορτισμένες συναισθηματικές καταστάσεις (“Let It Be”). Θα συναντήσεις πολλές εκπλήξεις και περιπέτειες που είτε θα βγεις “ζωντανός” ( “Alive”), είτε καταρρακωμένος (“Hard To Be God”). 

Σίγουρα όμως, προς το τέλος του ταξιδιού, θα νοιώσεις τη γαλήνη (“Smoke Without Fire”) πριν τη καταιγίδα (“Sunset To Sunrise”), για να φτάσεις τελικά στο “λιμάνι” (“Curse Of The Seas”). Ένα τέτοιο ταξίδι θα σου αποφέρει σημαντικά “κέρδη” αρκεί να είσαι έτοιμος να τα κατανοήσεις. Και όπως σε κάθε ταξίδι, ο κόσμος είναι αυτός που θα κρίνει αν ο καπετάνιος και το πλήρωμα μαζί με το πλοίο, εξυπηρέτησαν το σκοπό τους.

Οι Aria, μας παρουσίασαν το δικό τους “θαλάσσιο” ταξίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κλασικό heavy metal, με αρκετά μελωδικά στοιχεία και με ψαγμένους στίχους. Το αποτέλεσμα, είναι μαγικό. Νομίζω, οι φίλοι του είδους θα το εκτιμήσουν, αν και στα Ρωσικά.

444

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.