Destruction, Murder Angels, The Silent Rage (23/2/2019) Fix Factory of Sound

Μετά από αρκετά χρόνια οι Γερμανοί thrashers Destruction αποφάσισαν να ξαναεπισκεφτούν την χώρα μας σε Αθήνα και Θεσσαλονική και όπως ήταν αναμενόμενο ήταν μια πολύ σωστή απόφαση.

Στην Θεσσαλονίκη ήταν μαζί τους οι Murder Angels και οι The Silent Rage, πράγμα το οποίο έκανε πιο εύκολη την επιλογή του αν θα είμαστε εκεί, μιας και όλοι ξέρουμε την πορεία και την καριέρα των εν λόγω μπαντών. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές, μιας και χιόνιζε από τα ξημερώματα του Σαββάτου, αυτό όμως δεν πτόησε το metal κοινό της συμπρωτεύουσας να παρευρεθεί στον συναυλιακό χώρο από νωρίς.

Με μια μικρή καθυστέρηση δεκαπέντε λεπτών άνοιξαν οι πόρτες του Fix Factory Of Sound και στις 8 παρά τέταρτο άρχισε η προσέλευση του κόσμου στο venue. Η ώρα οχτώ και παρατάσσονται στην σκηνή οι The Silent Rage, στην δεύτερη εμφάνιση με το ανανεωμένο τους line up και ένα εντυπωσιακό backdrop. Έχοντας ήδη δύο EPs και ένα full length album τους βρίσκουμε στην διάρκεια της προπαραγωγής του καινούργιου τους δίσκου. Γεμάτοι ενέργεια από τα πρώτα κιόλας λεπτά πάνω στο σανίδι και με τα κομμάτια ”Μy Race Won’t Last” και ”Τhe Deadlist Scourge” έδωσαν στον κόσμο ένα δείγμα για το τι θα ακολουθήσει έπειτα. Παρόλο που υπήρχαν κάποια προβλήματα με τον ήχο συνέχισαν με ”Leading the Legions” και ”Sin of a Pilgrim” με τον ήχο να βελτιώνεται αισθητά και με το κοινό να έχει αρχίσει είδη να ζεσταίνεται και να συμμετέχει μαζί τους.

Έπειτα ακολούθησε το ”Stormwarrior” και εκεί είδαμε την Power Metal μπάντα να κερδίζει ακόμα περισσότερο το κοινό. Γενικά κατά την διάρκεια της εμφάνισης τους, η σύνθεση και η αρμονία τους ήταν πολύ καλή, όπως και η επικοινωνία του τραγουδιστή Μιχάλη Ρινακάκη με το κοινό και φάνηκε η μπάντα να είναι πολύ δεμένη και καλά προετοιμασμένη για την εμφάνιση αυτή. Τέλος ακολούθησαν ”Between Harmony And Sorrow” και μια διασκευή από Judas Priest (”Between The Hammer And The Anvil”). Τελευταίο κομμάτι ήταν το ”Α piece Of Eden” και κάπου εκεί μας αποχαιρέτησαν αφήνοντας πίσω τις καλύτερες εντυπώσεις και κάποια solo τα οποία δεν ξεχνιούνται εύκολα.

Setlist The Silent Rage:
Signal Of War (Intro)
My Race Won’t Last
The Deadliest Scourge
Leading The Legions
Sin of a Pilgrim
Stormwarrior
Between Harmony And Sorrow
Between The Hammer And The Anvil (Judas Priest Cover)
A piece Of Eden 



Έπειτα ακολούθησαν οι Λαρισαίοι Murder Angels όπου στα 6 χρόνια παρουσίας τους στο χώρο έχουν κυκλοφορήσει ήδη τρεις επίσημες δουλειές και έχουν μοιραστεί την σκηνή με αρκετά μεγάλα ονόματα οπότε περιμέναμε τα καλύτερα κι από αυτούς. Με αρκετά φρέσκο το νέο τους album “Beyond the dark” και ένα σκηνικό το οποίο παρέπεμπε σε νεκροταφείο (οι επιρροές από King Diamond εμφανείς) μπήκαν στη σκηνή αρκετά δυναμικά και με σύμμαχο τους τον καλό ήχο απέδωσαν άψογα το old school heavy metal τους, το οποίο εκπροσωπούν. Πολύ δυναμική σκηνική παρουσία στο ξεκίνημα με τα κομμάτια ” Black Lighting”, ”Eyes Behind The Mask” και ”Βeyond the Dark” με μοναδική ίσως αδυναμία την κάπως χλιαρή επικοινωνία του frontman Τόλη Μέκρα με το κοινό. 

Στην συνέχεια ακολούθησαν ”Crusader”, ένα από τα νέα τους κομμάτια ,”Evil Spell” και ”Fiend Without A Face” με την ένταση του ατόφιου heavy metal να έχει χτυπήσει κόκκινο καθώς η μπάντα έδινε το 100% του εαυτού της πάνω στην σκηνή και το headbanging να μην σταματάει λεπτό. ”Fire and  Axe” , ”Haunted By Darkness” και ”Virus X” ήταν ο επίλογος της εμφάνισης τους η οποία ήταν αντάξια των προσδοκιών και κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού με το σπαθί τους. Τα κομμάτια από το καινούργιο τους album φαίνονται να είναι καλά δουλεμένα και αφήνουν μια πολλά υποσχόμενη συνέχεια στην πορεία τους.  Συνολικά οι δύο support μπάντες εξυπηρέτησαν άψογα τον σκοπό τους, αποδεικνύοντας ότι ήταν εξαιρετικές επιλογές για το συγκεκριμένο event.

Setlist Murder Angels:
Black Lighting
Eyes Behind The Mask
Beyond The Dark
Crusader
Evil Spell
Fiend Without A Face
Fire And Axe
Haunted By Darkness
Virus X



Μετά από ένα μικρό διάλειμμα για να ετοιμαστεί η σκηνή, στις δέκα και τέταρτο οι Γερμανοί thrashers πατάνε το σανίδι και βάζουν φωτιά στο ήδη ζεσταμένο κοινό με το ”Curse of the Gods”. Ιδιαίτερα ορεξάτοι και ενεργητικοί συνεχίζουν με ”Armageddonizer” και ”Tormentor” και γίνεται εμφανές από τα πρώτα κιόλας λεπτά το πόσο είχαν λείψει στο ελληνικό κοινό. ”Nailed To The Cross” και ”Mad Butcher” και το Fix Factory Of Sound μετατρέπεται σε ένα τεράστιο moshpit που δεν σταμάτησε ποτέ να κινείται. Το διπέταλο του Randy Black έχει αρχίσει ήδη να αναστενάζει και οι Mike και Schmier κινούνταν συνεχώς πάνω-κάτω στη σκηνή και έγραψαν πολλά χιλιόμετρα, έχοντας μια ασταμάτητη επικοινωνία με τον κόσμο κατά την διάρκεια των τραγουδιών.

Για κάποιο λόγο η ένταση του ήχου ήταν πολύ δυνατή, χωρίς να αλλοιώνει όμως αυτό που εμείς ακούγαμε από κάτω, απλά όσοι δεν είχαν ωτασπίδες μαζί τους σίγουρα θα είχαν για πολλές ώρες ένα μόνιμο βουητό στα αυτιά την επόμενη ημέρα.

Σειρά έχουν ”Life Without Sense”, ”The Ritual”, ”Total Desaster” και κάπου εκεί ο Schmier απευθύνθηκε στο κοινό εξυμνώντας την ελληνο-γερμανική φιλία μέσω του metal. Ο κόσμος δεν φάνηκε να διαφωνεί, αν κρίνω από το χειροκρότημα που του έδωσε. Η βραδιά συνεχίστηκε δυναμικά σε ατελείωτους ρυθμούς thrash metal με το ένα hit να διαδέχεται το άλλο.

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια μπάντα με 35 χρόνια κοντά από την δημιουργία της και 12 άλμπουμ στο ενεργητικό της. Πλησιάζοντας προς το τέλος ακούστηκε από τα μεγάφωνα το γνωστό αλυσοπρίονο και το ”The Butcher Strikes Back” ανανεώνοντας το moshpit το οποίο είχε κάπως κοπάσει. ”Thrash till Death” και ”Bestial Invasion” στο encore αποτελείωσαν και τον τελευταίο σβέρκο που είχε μείνει ακούνητος.


Η προειδοποίηση των χασάπηδων για την μεγάλη τους επιστροφή έγινε γεγονός με ένα setlist που κάλυψε όλη τους την καριέρα και ικανοποίησε όλα τα γούστα. Η εμφάνιση τους ήταν σαρωτική και δεν άφησε καμία αμφιβολία για ποιο λόγο θεωρούνται από τις σημαντικότερες και ιστορικότερες μπάντες του χώρου. Ελπίζουμε η επόμενη τους εμφάνιση στην χώρα μας να μην αργήσει πάλι τόσο πολύ. Μια βραδιά που όσοι Θεσσαλονικείς αψήφισαν την κακοκαιρία και βρέθηκαν στο fix, θα την θυμούνται για πολύ καιρό ακόμα. 

Setlist Destruction:
Curse The Gods
Armageddonizer
Tormentor
Nailed To The Cross
Mad Butcher
Dethroned
Life Without Sense
Release From Agony
The Ritual
Eternal Ban
Total Desaster
Antichrist
Black Mass
Thrash Attack
The Butcher Strikes Back
Thrash Till Death
Bestial Invasion

Φωτογραφίες: Δέσποινα Σταματάκη







550

Avatar photo
About Δέσποινα Σταματάκη 20 Articles
Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν βρέθηκα στο live των Warlord με την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή και έτσι ξεκίνησε η ενασχόλησή μου ως φωτογράφος συναυλιών. Κατά καιρούς, έχω υπάρξει και συντάκτρια. Εύχομαι να είχα γεννηθεί τη δεκαετία του '80, καθώς τότε επικρατούσε η μουσική "αλητεία". Όνειρο ζωής έχω να μπορώ να φωτογραφίζω κάθε εβδομάδα τους Metallica, να τρώω δίχως να παχαίνω και να καταφέρω να γυρίσω όλο τον κόσμο.