STEEL ENGRAVED: “Steel Engraved”

Είχα καιρό να ακούσω έναν power/progressive δίσκο που να τον ευχαριστηθώ! Με τις μελωδίες του, τις όμορφες συνθέσεις του και τα καταιγιστικά riffs. Οι Steel Engraved, με το νέο τους album “Steel Engraved”, ήρθαν πάνω στην ώρα, για να μου θυμίσουν τί εστί power/progressive metal και πώς παίζεται.

Δημιουργήθηκαν το 2007 και έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους, τους “State Of Siege” και “On High Wings We Fly”, το 2009 και 2012 αντίστοιχα και ένα demo το 2007 με τίτλο “Fuel For Life”. Ο ήχος τους, προσδιορίζεται σε heavy/power metal, αλλά τα τελευταία χρόνια χρησιμοποίησαν κάποια progressive στοιχεία λόγω των νέων μελών στο group, κάνοντας τον ήχο τους πιο μελωδικό και “ταξιδιάρικο”.

Στο “Steel Engraved”, οι Γερμανοί power metallers φαίνεται ότι έβαλαν τα δυνατά τους, δημιουργώντας ίσως το δίσκο της χρονιάς στο χώρο του. Εμφανείς οι επιρροές από μπάντες-μεγαθήρια της power metal σκηνής, χωρίς όμως να γίνονται αντιγραφείς. Έτσι, κομμάτια όπως τα “Where Shadows Remain” και “Generation Headless”, θυμίζουν έντονα Edguy και Kamelot, αλλά με τον ιδιαίτερο ήχο του group. Τα power στοιχεία, εναρμονίζονται με το progressive feeling που θέλει να προσδώσει η μπάντα στον ήχο της και δημιουργούν μία ευχάριστη αίσθηση ακουστικά. Το “Your Inner Self”, είναι ότι πιο progressive έχω ακούσει φέτος, με αναφορά στους τιτάνες του είδους (και ιδιαίτερα αγαπητούς στην Ελλάδα), Fates Warning.
Η πιο power εκδοχή της μπάντας, βρίσκεται στα “Nightwarriors” και “Rebellion”. Δυνατές συνθέσεις, αξιόλογα riffs και ερμηνείες “αλά Andi Deris”, δείχνουν το Heloween-ικό πρόσωπο των Steel Engraved. Το album, περιέχει και δύο bonus tracks, τα “We Will Follow” και “All That Lies Below”. Ειδικά στο “We Will Follow”, το γεμάτο συναίσθημα solo, σου δίνει την εντύπωση ότι η κιθάρα “κλαίει” πραγματικά.

Προσωπικά, ότι καλύτερο έχω ακούσει στο power/progressive, εδώ και αρκετό καιρό. Οι Steel Engraved, έχουν καταφέρει να συνδυάσουν με μαεστρία τα “υλικά” και να δημιουργήσουν το κατάλληλο “πιάτο” για τους “γευσιγνώστες” του είδους. Ένα album, που πρέπει να τιμηθεί δεόντως από τους μεταλλάδες.

https://www.facebook.com/steelengraved

528

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.