UNCLOUDED PERCEPTION: “District”

Δεν ξέρω αν το 2019 σας έχει “μπει καλά” μουσικά, αλλά εμένα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, εξαιτίας των πρωτοεμφανιζόμενων Unclouded Perception από τη Γερμανία, αφού ο δίσκος τους “District” έχει καταφέρει να κερδίσει αρκετό από τον ελεύθερό μου χρόνο.

Οι Γερμανοί ξεκίνησαν την μουσική τους πορεία το 2008 και μετά από αρκετές αλλαγές στο line up τους, κυκλοφορούν το 2014 το EP “Hitting the Stage”. Μάλλον πρέπει να είναι της άποψης ότι το καλό πράγμα αργεί να γίνει γιατί αποφάσισαν μετά από τέσσερα χρόνια να ηχογραφήσουν κάτι και έτσι στα μέσα του 2018 ξεκίνησαν να ηχογραφούν το πρώτο τους δίσκο στο Realsound Studio στην Ιταλία με παραγωγό τον Wahoomi Corvi (Excruciation, The Way of Purity). Οι Unclouded Perception αποτελούνται από τους Bernhard Huber στα φωνητικά, Andreas Eder και Martin Stadlmaier στις κιθάρες, Josef Brettmeister στο μπάσο και Martin Klose στα τύμπανα.

Τον τελευταίο καιρό, τα περισσότερα Heavy Metal συγκροτήματα που βγαίνουν, αποτελούν μέρος του NWOTHM (New Wave Of Traditional Heavy Metal). Οι Γερμανοί ακολουθούν ένα λίγο διαφορετικό δρόμο, αφού ναι μεν αγαπάνε τα μεγαθήρια των 80s, αλλά έχουν και πολλές επιρροές από μεταγενέστερα συγκροτήματα και υπάρχουν και φορές που οι κιθάρες “θρασίζουν”. Οι Iced Earth είναι το συγκρότημα που αρχικά σου έρχεται στο μυαλό όταν τους ακούς, αλλά σύντομα θα ανακαλύψεις ότι το “District” είναι φτιαγμένο από πλήθος υλικών. Για παράδειγμα στο τραγούδι “Sweet Maiden”, αποτίουν φόρο τιμής στους  Iron Maiden, το  “Kingdom of Blood”  έχει μία δόση Kreator, το  “Rise”  θα το ζήλευε o Jon Schaffer, στο  “Apocalypse”  το βασικό riff μοιάζει αρκετά με το θέμα της ταινίας  “28 Days Later”.

Τo καλό με τους Unclouded Perception είναι ότι καταφέρνουν να συνδυάσουν τις πολλές επιρροές τους, αποφεύγοντας την παγίδα της αντιγραφής και προσφέρουν έντεκα συνθέσεις υψηλής ποιότητας, που ξεχειλίζουν από ενέργεια. Όλα τα τραγούδια είναι καλοδουλεμένα, με ωραία riffs και solos, με το rhythm section να “μoιράζει πόνο” και τον τραγουδιστή να δίνει αρκετά παθιασμένες ερμηνείες. Ο ήχος είναι πεντακάθαρος και με αρκετό όγκο. Πολύ ωραία τραγούδια είναι τα “Live” και “Never Ending Race”, με κορυφή του δίσκου το φοβερό “Circus”.

Αναπάντεχη και δίκαιη η κατάληψη του ηχοσυστήματός μου από τους Γερμανούς, με το “District” να είναι δίσκος που, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ακουστεί από όλους τους metalheads.

https://www.facebook.com/UNCLOUDEDPERCEPTION

612

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.