NEW LIGHT CHOIR: “Torchlight”

Η λογική των projects, έχει να κάνει με τη μία και μοναδική συνεργασία σε ένα album κάποιων σημαντικών μουσικών. Κάποια από αυτά, είτε λόγω χημείας των προσωπικοτήτων είτε λόγω γενικής αποδοχής από το κοινό, μένουν ενεργά μέσα στα χρόνια. Οι New Light Choir,  δείχνουν να είναι ένα από αυτά τα projects, αφού οι ηχητικοί τους προσανατολισμοί είναι κάτι που συναντάς σπάνια, κάτι που φαίνεται και στο νέο τους album “Torchlight”.

Οι Αμερικανοί metallers, δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2010 και αμέσως κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους με τον ομώνυμο τίτλο. Το 2014, κυκλοφόρησε και το δεύτερο πόνημα της μπάντας, το “Volume II”, και έπειτα από 4 χρόνια έφτασε η ώρα για το τρίτο χτύπημα, με τον τίτλο “Torchlight”.

Οι επιρροές της μπάντας, αγγίζουν τις πρώιμες μέρες των Trouble και Manilla Road, όπως και κάποιες dark και heavy μπάντες (Wovenhand, Darkthrone κ.α.). Ο ήχος τους, είναι ένας συνδυασμός ήχων του αρχαϊκού heavy metal.

Το ύφος του album, λόγω της ιδιομορφίας του να συνδυάζει πτυχές του αρχαϊκού heavy metal, είναι τέτοιο που σε μεταφέρει στην πρώιμη περίοδο της σκληρής μουσικής. “Ταξιδιάρικες” συνθέσεις, με απόκοσμα φωνητικά και solos όπου απαιτείται, αφήνουν το στίγμα τους σε αυτή την ιδιαίτερη δουλειά του group. Ενδεικτικά του ύφους του δίσκου, τα “Grand Architect”, “Queen Of Winter” και “Firebird”, φέρνουν το ταξίδι σε dark και heavy μονοπάτια πιο κοντά σου.

Ο συνδυασμός του πρώιμου doom και epic ήχου, γίνεται αυτόματα αντιληπτός στα “Moondawn Mirage III”  και “Last March”, όπου ο αργόσυρτος ρυθμός του doom metal και η επικότητα του epic metal κάνουν την εμφάνισή τους. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στα φωνητικά, τα οποία σε “γραπώνουν” με τη μία και σε τραβούν στα άδυτα του dark/heavy ήχου των New Light Choir.

Ένα όμορφο μουσικό ταξίδι, με ιδιαίτερες μελωδίες που δεν συναντάς συχνά, γεμάτο ερεθίσματα, που δε σε αφήνει αδιάφορο. Μία φρέσκια δουλειά, με “παλιά” συστατικά, που αξίζει της προσοχής μας.

426

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.