JINJER: “Micro”

Νέο EP για τους ανερχόμενους Ουκρανούς metalcorers οι οποίοι βλέπουν το όνομά τους να μεγαλώνει στον χώρο των τρελαμένων tech ακουσμάτων, κάτι που οδήγησε και στην υπογραφή συμφωνίας με την κραταιά Napalm records.

Οι Jinjer δείχνουν να εξελίσσουν ακόμη περισσότερο τη φόρμα τους κινούμενοι κυρίως προς το prog / death άκρο αυτής της φιλοσοφίας. Το μουσικό υπόβαθρο βέβαια είναι εντελώς στριφνό και παράγεται από φανερά επιστημονικής κατάρτισης μουσικούς και με αιχμή τα πολύ καλά φωνητικά της μουν…. εεεεε…. της Tatiana Shmailyuk, είτε στα καθαρά της είτε στα growl part.

Άρρητοι χρόνοι, τεχνικότατο riffing και τρελαμένο fused ρυθμικό background συμπληρώνουν το puzzle σε ένα EP που δείχνει μάλλον τις κατευθυντήριες οδούς που θα ακολουθήσουν οι Ουκρανοί. Μονοπάτια που μάλλον θα εκπλήξουν το ακροατήριο μιας και συνθετικά πρόκειται για την πλέον ανέλπιστη αναγωγή σε math / djent / core επίπεδα της μουσικής των The Gathering (στα οποία η  φωνή της Tatiana θυμίζει πολύ αυτή της Anneke – για παράδειγμα στα “Dreadful Moments” και “Teacher, Teacher!”). Από την άλλη το “Perennial” είναι μάλλον το κομμάτι που δίνει το στίγμα των Jinjer ενώ το ομότιτλο track δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα ακουστικό outro θέμα στα πρότυπα του Al Di Meola.

Καλό δείγμα εν αναμονή της τέταρτης full length δουλειάς τους το “Micro” που τους φίλους της δυσκολίας και της υπέρμετρης τεχνικότητας θα τους συναρπάσει. Υλικό άρτια εκτελεσμένο που παρουσιάζει τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες των μουσικών αυτών. Δύσκολο άκουσμα αν και σχετικά υψηλής αξιομνημονευτικής ικανότητας σε σχέση με τα standards του συγκεκριμένου στυλ. Ακούς και κρίνεις φίλε αναγνώστη.

https://www.facebook.com/JinjerOfficial/

732

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.