TRIBULATION: “Down Below”

Είναι εύλογο ν’ αναφέρουμε πως οι occult black metallers Tribulation επέστρεψαν δυναμικά στις αρχές του 2018 από δισκογραφικής απόψεως. Επίσης, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε την ποικιλομορφία και τις αλλαγές που υφίσταται ο ήχος τους στις ολίγες κυκλοφορίες τους με την πάροδο των χρόνων της ύπαρξής τους. Στο “Down Below” διευρύνουν τους ορίζοντες στην μουσική τους, καθ’ ότι αυτό το album μπορεί να μην είναι πρωτοπόρο, αλλά παράλληλα ενέχει το κάτι διαφορετικό.

Πάρτε για παράδειγμα το artwork τους που παραπέμπει με μεγάλη ευκολία σε κλασικά παραμύθια (πόσα metal συγκροτήματα το κάνουν αυτό;) και δίνει ευθύς την αίσθηση για κάτι τέτοιο. Ότι δηλαδή θα υπάρχει η κλασικούρα της metal και παράλληλα θα ξετυλίγονται σ’ αυτό ευχάριστες ηχητικές εκπλήξεις εδώθε και εκείθε.

Από όπου και αν το πιάσετε το “Down Below” κρύβει αρκετούς άσσους στο μανίκι του, καθώς το tracklisting του είναι ένα και ένα. Η black αισθητική και τα φωνητικά συνδυάζονται περίτεχνα  με τα gothic και death metal στοιχεία τόσο στα drums όσο και στις κιθάρες, σαν να περιπλέκουν το χάος με την αρμονία, ένα πράγμα. Ενώ η ηχητική αντίθεση που υπάρχει στον δίσκο συναρπάζει και διασκεδάζει τον ανοιχτόμυαλο μουσικόφιλο, ειδικά στα κομμάτια “The Lament”, “Nightbound”, “Lady Death”,  μολονότι δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι πειραματισμοί του συγκροτήματος με τα “Cries From The Underworld”, “Purgatorio” και “The World”.

Παρ’ όλες τις περιπτύξεις των ειδών στην μουσική των Tribulation στα τραγούδια τους υπάρχει συνοχή και όμορφη ροή, με αποτέλεσμα η κύληση στην ακρόαση του album να ρέει εύκολα σα νερό.  Με λίγα λόγια, επενδύστε άφοβα γιατί το συγκρότημα φρόντισε να κυκλοφορήσει έναν από τους καλύτερους gothic/ black/ heavy metal δίσκους της χρονιάς!

588

Avatar photo
About Δικαία Οικονομάκη 83 Articles
Μεταξύ ημέρας και νύχτας η νοσηλεύτρια του περιοδικού απολαμβάνει στον ελεύθερό της χρόνο να ακούει μελωδικές metal μουσικές Σκανδιναβικής προέλευσης που εστιάζουν έντονα στην μελαγχολία και στην ατμόσφαιρα. Βέβαια ποτέ δεν λέει όχι και σε άλλα subgenres της metal μουσικής και στο ευρύ και πολυποίκιλο είδος του rock. Α, και στον καφέ!