GODSKILL: “The Gatherer of Fear and Blood”

Πόσο καιρό είχατε να ακούσετε ένα νέο συγκρότημα να παίζει ατόφιο Death Metal; Χωρίς τα φλύαρα μουσικά στοιχεία του Progressive Metal, χωρίς τις χαρωπές μελωδίες και τα chorus του Melodic Metal; Σας έλειψε; Τότε οι Godskill είναι ότι χρειάζεστε!

Έχοντας εφτά χρόνια εμπειρίας στην πλάτη τους, οι Γερμανοί Godskill κυκλοφορούν την δεύτερη full length δουλειά τους “The Gatherer of Fear and Blood” και βροντοφωνάζουν πώς το εν λόγω μουσικό ιδίωμα μπορεί να υπάρξει στην εποχή μας ακόμη και χωρίς την πρόσμιξη του με άλλα μελωδικότερα Metal subgenres.

Χρησιμοποιούν το groove του Death Metal ήχου της προηγούμενης δεκαετίας αλλά και NWOBHM solos σε έναν ισορροπημένο συνδυασμό, με τυμπανισμούς που φτάνουν και σε Black Metal ταχύτητες. Τα φωνητικά του Carsten Quadel είναι μόνο brutal σε όλο το album και μεταδίδουν την κολασμένη ατμόσφαιρα των στίχων αποτελεσματικά. Στο σύνολό του το “The Gatherer of Fear and Blood” δεν ξεπερνά τα 36 λεπτά και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή με την ποικιλία των riffs που το διακατέχει. Άλλοτε φέρνουν στο μυαλό τους Amon Amarth (χωρίς τα Viking Metal στοιχεία των τελευταίων) και άλλοτε τους God Dethroned. Δεν διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας αλλά ούτε και αντιγράφουν όμως αυτές τις μπάντες.

Στην ιστοσελίδα “Metal Archives” αναφέρονται ως Deathcore συγκρότημα αλλά αυτό, σας διαβεβαιώνω πως, δεν ισχύει. Οι Godskill έχουν πολύ πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα και αντιθρησκευτική θεματολογία στίχων από κάθε σύνολο νεαρών μουσικών με φράντζες που χοροπηδούν ρυθμικά στα breakdowns των εφτάχορδων κιθαρών τους. Ακούστε τους όσοι θέλετε την Death Metal σας αγνή και… κατάμαυρη!



447

profile photo
About Αχιλλέας Noir 42 Articles
Ξεκίνησε στα 11 του έτη να συλλέγει rock και metal μουσική. Έχει υπάρξει μέλος τοπικού rock συγκροτήματος, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ και αρθρογράφος. Ακόμα ψάχνει για τον τέλειο συνδυασμό μελωδίας, ρυθμού, αρμονίας και ψυχής στην κιθαριστική μουσική. Το τι σημαίνει “ψυχή της κιθαριστικής μουσικής”, το γράφει στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον.