I.C.S. VORTEX: “Storm Seeker”

Το Storm Seeker” είναι το ντεμπούτο των I.C.S. Vortex, αλλά όχι και το ντεμπούτο του Vortex κοινώς Simen Hestnaes, του οποίου οι δουλειές με μπάντες όπως οι Dimmu Borgir, Borknagar, Arcturus είναι απλά μερικά παραδείγματα της όχι και τόσο μικρής προϋπηρεσίας του στο χώρο της μουσικής!

Όπλο του πάντα, το ακραίο black metal και το μπάσο του! Όχι όμως κι αυτή τη φορά, αφού στο “Storm Seeker” δε κουνάει δάχτυλο, αφοσιώνοντας τη δυναμική του σε εκείνη του τραγουδιστή, μη χρησιμοποιώντας επίσης και το περισσότερο γνωστό γι’ αυτόν black ήχο. Το αποτέλεσμα είναι ένας δίσκος που μοιάζει περισσότερο σε ένα ψυχεδελικό ‘70s rock συγκρότημα με σκοτεινό περιεχόμενο και “καθαρά” φωνητικά, παρά σε οτιδήποτε κι αν περιμένετε ν’ ακούσετε από ένα παραδοσιακό blackster.

Απογοητευτικό θα είναι επίσης για όλους εκείνους που περίμεναν κάτι πιο δυναμικό μετά τη φυγή του από τους Borgir, αν και όπως είπα είναι ένα άλμπουμ που δεν χάνει σε σκοτεινότητα. Και παρότι στη μπάντα συμμετέχουν πολλοί καλοί μουσικοί όπως οι Steinar “Azarak” Gundersen (Satyricon), Jens F. Ryland (Borknagar), TerjeCyrusAndersen (Dimmu Borgir) και Asgeir Mickelson (Borknagar), το “Storm Seeker” θα ψάχνει να βρει τη καταιγίδα του, γιατί δυστυχώς δε τη βρήκε καθόλη τη διάρκεια των 11 κομματιών με αποτέλεσμα αν και ηχητικά να είναι συμπαγές, να με κάνει να βαρεθώ τρελά!

Ευτυχώς ο κύριος Vortex ασχολείται και με αλλά projects, οπότε αν δεν σας αρέσει επίσης κι εσάς το αποτέλεσμα του Storm Seekerνα μπορείτε εύκολα να αλλάξετε και παραλία και κουβαδάκια, γιατί ούτε καταιγίδα θα προκληθεί στο άκουσμα του, ούτε τσουνάμι!

Μιχάλης Κανακουσάκης

487