JT RIPPER: “Gathering of the Insane”

Οι Έλληνες είμαστε άνθρωποι που τηρούμε, έστω και ακούσια, τις παραδόσεις των προγόνων μας, οπότε είμαστε ανεκτικοί σε ό,τι γειτνιάζει στο “παλαιό”.

Το γερμανικό τρίο από το Chemnitz, μοιάζει λοιπόν, σαν να έχει ξεσκονίσει τα ξεχασμένα βινύλια του “σατανικού” trash metal και τα ξεπατικώνει ιδανικά στο δεύτερο ολοκληρωμένο του πόνημα, με τίτλο “Gathering of the Insane”. 

Οι JT Ripper έχουν “μαθητεύσει” στο σχολείο των Slayer (βλέπε “Show No Mercy”) και των Possessed, ενώ έχουν πάρει ιδέες και από το “Left Hand Path” των Σουηδών πιονέρων Entombed, με τη φωνή του κυρίου εδώ να φέρει σε Petrov σε αρκετά σημεία.

Η παραγωγή είναι ακριβώς σαν να έχει ηχογραφηθεί κάποιο βροχερό μήνα του 1986 και σε κάνει να πιστεύεις πως ανακάλυψες το album σε κάποια αραχνιασμένη γωνία του παταριού του συγχωρεμένου παππού σου. Οι JT Ripper είναι επαγγελματίες πρωτοδισκάκηδες (βασίζονται σε πρώιμες εποχές των επιρροών τους καθαρά) και η έλλειψη πρωτοτυπίας τους, μάλλον θεωρείται επιτηδευμένη. Το εξώφυλλο του “Gathering of the Insane” δεν ταιριάζει καθόλου με τον περιεχόμενο ήχο, αφού και εγώ ο ίδιος περίμενα κάτι πολύ διαφορετικό να ακούσω και πιθανότατα να το είχα αγοράσει κατά λάθος. Η ακρόαση του δεν είναι μια κακή εμπειρία παρόλ’ αυτά, αλλά δεν προσφέρει και κάτι φρέσκο στα αυτιά σου.

Προτείνεται μόνο σε όσους ακόμη ζωγραφίζουν πεντάλφες στα σχολικά βιβλία τους ή έχουν κάνει τατού το λογότυπο των Possessed στην πλάτη! Οι υπόλοιποι θα καπνίσετε το τσιγάρο σας και θα αλλάξετε μουσική, μόλις το χέρι σας ελευθερωθεί.

https://www.facebook.com/J.T.Ripper.thrash/

496

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2095 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.