OBLITERATION: “Cenotaph Obscure”

Τέταρτο album για τους νεαρούς Obliteration, οι οποίοι εξελίσσονται σε ένα από τα κορυφαία εξαγώγιμα death metal προϊόντα της Νορβηγίας.

Στο “Cenotaph Obscure” θα βρείτε παλιάς σχολής “θανατηφόρο μέταλλο” όπως το είχαν παίξει οι  συμπατριώτες τους Darkthrone στον δίσκο τους “Soulside Journey” ή όπως το αναπαράγουν ακόμη και στις μέρες μας οι Autopsy. 

Επτά νέες συνθέσεις με σκοτεινή, απειλητική ατμόσφαιρα και σάπια φωνητικά. Μια ακραία και ανηλεής ηχητική επίθεση από τους τέσσερις μουσικούς που επιτηδευμένα μένουν στάσιμοι σε έναν πρωτόγονο ήχο. Όπως απαιτεί και χρειάζεται άλλωστε, το μουσικό είδος που εξυπηρετούν. 

Προσωπικά, το old-school death metal δεν είναι το αγαπημένο μου ιδίωμα του death metal (προτιμώ το progressive). Σύμφωνα όμως με σχόλια που διάβασα στο διαδίκτυο από τους οπαδούς του, το “Cenotaph Obscure” θεωρείται υποψήφιο για album της χρονιάς στο είδος του. Όσοι πιστοί ακροάστε, οι οπαδοί της μουσικής προόδου και των μελωδιών, αποφύγετε.  

544

profile photo
About Αχιλλέας Noir 42 Articles
Ξεκίνησε στα 11 του έτη να συλλέγει rock και metal μουσική. Έχει υπάρξει μέλος τοπικού rock συγκροτήματος, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ και αρθρογράφος. Ακόμα ψάχνει για τον τέλειο συνδυασμό μελωδίας, ρυθμού, αρμονίας και ψυχής στην κιθαριστική μουσική. Το τι σημαίνει “ψυχή της κιθαριστικής μουσικής”, το γράφει στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον.