NEW DAY SLAVE: “Faceless”

Άλλη μια θαυμάσια debut δουλειά που πέφτει στα αυτιά μου από μια νέα μπάντα από τα Τρίκαλα, τους New Day Slave, οι οποίοι με το “καλημέρα” δείχνουν τρομερές αρετές σε έναν χώρο που δείχνει να ακμάζει πλέον και στη χώρα μας, αυτού του εκμοντερνισμένου neo metal (όχι nu, ούτε core να το ξεκαθαρίσω από την αρχή).

Το EP “Faceless” περιλαμβάνει πέντε διαμαντάκια που εγείρουν υψηλές προσδοκίες για τη συνέχεια από τους Τρικαλινούς. Κεφάτο και ενθουσιώδες σύγχρονο metal, τέλειο τεχνικά (τα συγχαρητήριά μου στον παραγωγό και τον μηχανικό ήχου), με εξαιρετικές ιδέες που ναι μεν ακούγονται οικείες, αλλά είναι τρομερά καλοδουλεμένες και με επαγγελματική παρουσίαση, αποδεικνύοντας ότι τα μέλη της μπάντας είναι πλήρως μελετημένοι πάνω στο αντικείμενο.

Εξαιρετική κιθαριστική δουλειά από τους Άγγελο Πούλιο / Tsavi Kost, με πιασάρικες δομές και εντελώς διακριτικά licks (με τη συνοδεία επίσης ανεπαίσθητων και διάσπαρτων keys), απολαυστική headbanging ρυθμικότητα (τουτέστιν θα πει ιδανικό άκουσμα για την μπαρότσαρκά σου) από τους Κωνσταντίνο Λάμπα (μπάσο) και Κώστα Μυλωνά (drums) και με τον Peter Gkas πίσω από το μικρόφωνο να αποτελεί από μόνος του ένα από τα (πολλά) highlight του λιλιπούτειου αυτού συνόλου από κομματάρες. Φοβερός στα harsh φωνητικά του και αψεγάδιαστη εκφορά στα clean σημεία, ο Gkas δίνει μια δυναμικότατη ερμηνεία, άριστος performer.

Εξαιρετικά τα “For U” και “The Game”, Fear Factory-ικής αισθητικής θα έλεγα τουλάχιστον κιθαριστικώς, με θαυμάσια κουπλέ και ρεφρέν, πολύ καλό το “Isolated”, κάπου ανάμεσα στους Machine Head και τους Soundgarden (τουλάχιστον ως προς την Cornell-ική αισθητική στα clean φωνητικά) και το “αεράτο” Disturbed meets Slipknot “Faceless” όπως και το λυρικότατο “Home” με το συγκινητικά παλιακό hard rock solo του.

Ονειρικό ξεκίνημα για τους New Day Slave οι οποίοι με το “Faceless” καταθέτουν μια πανάξια “αίτηση” για την είσοδό τους στα μεγάλα σαλόνια του σύγχρονου metal. Παίζουν πολύ καλή μπάλα και αν διατηρηθεί η συνθετική και εκτελεστική οπτική τους (και η τεχνολογική – θα το πω για άλλη μια φορά, ιδανικός ήχος για άνετη ακρόαση) θα κάνουν πολύ κόσμο να παραμιλάει. Απολύτως προτεινόμενο, ειδικά για τους νεότερους ηλικιακά ακροατές. Οι “παλαίουρες” δε, καλά θα κάνουν να τους ρίξουν μια αυτιά, δεν διακινδυνεύει διόλου η “βαφή” στο κούτελό τους. Από τώρα αναμένω μια συγκλονιστική full length δουλειά. Πολλά μπράβο επί του παρόντος και να δώσετε χαιρετισμούς στον γέρο φίλο μου συνμεταλλά Γιώργο Ζαρκάδα. Αυτά.

https://www.facebook.com/newdayslave/

711

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.