SABOTER : "Architects of Evil"

Μετά το πρώτο τους Ep (“Saboter”) το 2015 αλλά και με τον παρθενικό τους δίσκο (“Mankind is Damned”) το 2016, οι δικοί μας Saboter μας παρουσιάζουν τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά ονόματι “Architects Of Evil” μέσω της επίσης δικής μας No Remorse Records.

Μένοντας άφωνος από τις διαδοχικές ακροάσεις του “Architects” το μόνο που μπορώ να καταλάβω είναι ότι ακούω ένα οιδιπόδιο σύμπλεγμα συνθέσεων και ρυθμών, άριστα δομημένο και άρτια εκτελεσμένο που σε κάνει να κολλάς το δάχτυλο στο repeat και το κεφάλι σου στον τοίχο.

Η αθηναϊκή πεντάδα έχει αξιοποιήσει σε τέτοιο βαθμό τις γνώσεις της και τις επιρροές της που είναι σε θέση να ευχαριστήσει πλήθος μεταλλάδων διαφορετικών ιδιοσυγκρασιών και ακουσμάτων. Διακρίνονται στην μουσική τους στοιχεία epic, power, heavy metal καλυπτόμενα από thrash πατήματα και είναι δεμένα γύρω από την γρεζένια, αλλά και δυναμική φωνή του Αντώνη.

Στις εξάχορδες του Απόστολου και του Χρήστου επικρατεί δημιουργικό χάος από κλασσάτα riff και σολίδια που ξυρίζουν λαρύγγι, ενώ στο μπάσο ο Νίκος γεμίζει με όγκο την μουσική των Saboter και στα τύμπανα ο Γιάννης δίνει το δικό του τουπατίστικο ρεσιτάλ.

Εκλεπτισμένα χεβυμεταλικά ακούσματα, 8 πεντάστερα κομμάτια και 53 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα άφθονου, ατόφιου και ατσάλινου Heavy Metal.

533

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.