ROAD WARRIOR: "Power"

Σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρίσκεσαι, αν τα ακούσματά σου είναι ταγμένα στο true heavy metal τότε και η μουσική που δημιουργείς είναι αντιστοίχως ανάλογη με αυτά.

Έτσι γίνεται και με τους Road Warrior που εδρεύουν στην νότια Αυστραλία και μας παρουσίασαν το παρθενικό τους άλμπουμ “Power” και είναι τόσο true που ακόμα και το όνομα τους το πήραν από την ταινία “Mad Max 2 (The Road Warrior)”.

Μουσικά πατάνε πάνω στο καθαρό Heavy Metal και στην παλιομοδίτικη παραγωγή ενώ συνθετικά κάνουν εμφανείς τις επιρροές τους δίνοντάς μας να καταλάβουμε πως γουστάρουν συγκροτήματα όπως οι Queensryche (στα πρώτα τους), οι Brocas Helm, οι Slough Feg, οι Anvil, οι Oliver Magnum και οι Screamer.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι πως δεν δίνουν βάση τόσο στο να παίξουν γρήγορα και σε μια ευθεία γραμμή αλλά όλη τους η μουσική απαρτίζεται από πολλές εναλλαγές, κοψίματα και γκρούβες με πολλά επικά στοιχεία και progressive συνθέσεις. Τριπλέτα στα όργανα με ακραίο πρωταγωνιστή τον Denimal, του οποίου η μπασογραμμή χαίρει άκρας διδαχής και τα φωνητικά προσαρμόζονται σε κάθε νότα των εγχόρδων. Στην κιθάρα, ο Overdryve μας χαρίζει ατελείωτα μονόσολα αλλά και ρυθμικά κομμάτια που σου γαργαλάνε γλυκά το αυτάκι και τέλος, στα κρουστά, ο Villion γεμίζει άριστα το σύνολο του “Power” με τα ρυθμικά του χτυπήματα.

Τρίο που δεν χάνει με τέτοιο δίσκο που έβγαλε και μπορεί να κοιτάξει κατάματα τους “παλιούς” του είδους.

510

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.