SODOM: “Partisan” EP

Υπάρχουν ΕΡ που κυκλοφορούν λόγω μη επαρκούς budget για κάτι πιο ολοκληρωμένο, άλλα που κυκλοφορούν για να αρμέξουν τους κατά τόπους οπαδούς της εκάστοτε μπάντας, άλλα που βγαίνουν από βιασύνη γιατί δεν υπάρχει παραπάνω υλικό και άλλα που έχουν τη θέση του πρόδρομου κάτι μεγαλύτερου.

Στην τελευταία κατηγορία πιστεύω πως ανήκει το νέο ΕΡ των αρχόντων του ευρωπαϊκού thrash metal Sodom που ονομάζεται “Partisan”. To EP παρουσιάζει τη νέα σύνθεση του συγκροτήματος που πλέον αποτελείται από τέσσερις μουσικούς, τους Frank Blackfire (κιθάρα, ex-Sodom, ex-Kreator, Assassin), Yorck Segatz (κιθάρα, Beyondition), Husky (τύμπανα, Asphyx, Desaster), με τον πρώτο να έχει θητεύσει σε δυο από τα σημαντικότερα Sodom albums. Τα “Agent Orange” και “Persecution Mania”. 

Το ΕΡ περιέχει 3 κομμάτια, εκ των οποίων το πρώτο είναι το ομώνυμο “Partisan”, με το βασικό riff να έχει γράψει ο Blackfire και τα φωνητικά του Tom Angelripper θα σας θυμίσoυν εκείνη την αγνή περίοδο που οι Sodom είχαν προικοδοτήσει το μετέπειτα θηρίο της black metal σκηνής. Μια μελωδία που ξυρίζει προσεκτικά τις τρίχες από τα αυτιά σου και σπάει τα άλατα του ταλαιπωρημένου, από την νοεμβριάτικη υγρασία, σβέρκου σου! 

Το δεύτερο “Conflagration” έχει συνθέσει ο έτερος κιθαρίστας Yorck Segatz και δείχνει και αυτό πως οι Sodom θα προσπαθήσουν να κάνουν μια επιστροφή στις ρίζες τους, που τους τοποθέτησαν στο πάνθεο της thrash metal σκηνής.  Αυτή η επιστροφή στις ρίζες επιβεβαιώνεται και με την επιλογή του τρίτου κομματιού που είναι η ζωντανή εκτέλεση του “Tired & Red” από το album “Agent Orange” από την εμφάνιση τους στο Rock Hard Festival στο αμφιθέατρο του Gelsenkirchen τον περασμένο Μάιο.

Τώρα, αν είσαι οπαδός το παίρνεις, όπως και να έχει το πράγμα! Αν είσαι συλλέκτης, θα σου πω πως κυκλοφορεί σε διαφανές 10-ιντσο βινύλιο, αν δεν είσαι ένας από τους παραπάνω, περιμένεις μαζί μου για το νέο album τους που δεν θα αργήσει να έρθει, και αν κρίνω από τα δυο αυτά νέα τραγούδια, θα αφήνει στο διάβα του αποκαΐδια!

Αν δε, αποφασίσεις να το αποκτήσεις στην ψηφιακή του έκδοση παίρνεις το παρακάτω ως bonus.

654

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.