56- The Lion Sleeps Tonight

Η ώρα είναι 07:00 το πρωί. Μόλις έχω γυρίσει από το μαγαζί που παίζω μουσική και καταβροχθίζω ένα σουβλάκι (breakfast of champions) έχοντας ανοιχτή την τηλεόραση για να χαζεύω. Η Αθήνα είναι και επίσημα πλέον άδεια, κάτι που μου αρέσει. Το κακό βέβαια είναι πως μαζί με τους πολίτες, κάνουν διακοπές και τα προβλήματα, ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουν οι ανά την Ελλάδα παραθεριστές.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

{youtube}soZ7k2leXA0|152|160|1{/youtube}

Scallwags:
“The Lion Sleeps Tonight”

Ήδη περνούν στο ντούκου διάφορα νομοσχέδια, ενώ στο Σύνταγμα πριν δέκα μέρες περίπου ξήλωσαν και έδιωξαν τους κατασκηνωτές. Βέβαια υπήρχαν υπόνοιες πως πολλοί από δαύτους δεν είχαν πλέον σχέση με το όλο κίνημα των “αγανακτισμένων”, αλλά το πιθανότερο αυτό να μην ήταν τίποτα παραπάνω από δικαιολογία για το “ντου”. Αλήθεια όμως, οι χιλιάδες διαδηλωτές που άραζαν εκεί, έτρωγαν “βρώμικο”, έπαιζαν με τα laser των οκτώ ευρώ και ενίοτε μούντζωναν, που πήγαν; Ένας φίλος μου, μου έλεγε πως ύστερα από τα εκτενή επεισόδια που είχαν γίνει πριν καιρό, εκατοντάδες γύρισαν πίσω στην πλατεία και χόρευαν, γεγονός που τον έκανε να τους βγάλει το καπέλο… Ακόμη και αυτοί εξαφανίστηκαν… Λογικά θα τους βρείτε στα εξοχικά τους, ή σε κάποια παραλία να λιάζονται. Δε λέω, ήμουν από τους πρώτους που είπα πως το όλο κίνημα των “αγανακτισμένων” δε θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα, αλλά όλοι εκείνοι που έπεφταν να με φάνε για τα γραφόμενά μου, γιατί σιωπούν τώρα;

Ο Έλληνας, όσο και επαναστάτης θέλει να το παίξει, δεν πρόκειται να χαλάσει τη βολή του. Δύο μέτρα και δύο σταθμά στα πάντα! Μην ακούσω τη φτηνή δικαιολογία περί “φόβου” και “κυβερνητικής τρομοκρατίας”. Όλοι ξέρουμε τι είχε γίνει τότε με τους ματατζήδες και τι εντολές είχαν λάβει, αλλά άπαξ και αυτό δεν κάνει το rocka56διαδηλωτή να βγαίνει από τα ρούχα του και να τον πωρώνει περισσότερο, τότε το όλο πλάνο και τα λογής συμβούλια που γίνονταν κάθε βράδυ αποτελούσαν απλά ανούσιες κινήσεις και χάσιμο χρόνου. Αλλά ούτως ή άλλως, ο έλληνας, πάντα τον εαυτό του θα κοιτάει και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όσοι κοιμούνται ακόμα!

Τρανό παράδειγμα, μια γνωστή μου η οποία δήλωνε φανατική σε ότι αφορά τον “αγώνα”. Πήγαινε σχετικά συχνά στο Σύνταγμα, ήταν από τα άτομα που το πίστευε και δεν έπαιρνε μπυρίτσα και σουβλάκι για να αράξει απλώς εκεί και για να μην τα πολυλογώ, μια Μπουμπουλίνα είχε ξυπνήσει μέσα της. Και το γεγονός ότι είχε τη δουλειά της, ενώ παράλληλα της είχε προκύψει και άλλη μια, άρα απείχε παρασάγγας από την έννοια “ανεργία”, μάλλον την τιμάει, καθώς τάχθηκε υπέρ άλλων που είναι σε δυσμενέστερη μοίρα. Έλα όμως που ύστερα από σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ξεφούσκωσε το επαναστατικό της πνεύμα και το καλοκαίρι της είναι ήδη γεμάτο ταξίδια και διακοπούλες… Ο έλληνας δε θα χαλάσει για κανένα λόγο τη ζαχαρένια του και ας προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του και τους γύρω του πως είναι ιδεολόγος!

rocka56

Προσωπικά, έχω αποδεχτεί το ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουμε σα λαός και όλα (μα όλα) τα άλλα τα ακούω βερεσέ! Καλά έκανε η γνωστή μου και πήγε ταξιδάκια… Και εγώ θα πήγαινα εάν είχα την οικονομική ευχέρεια! Αλλά μη σηκώνεις το λάβαρο της πλατειακής επανάστασης και στη συνέχεια να αλλάζεις ιδεολογική ρότα όπου συμφέρει. Είναι ακριβώς αυτό που είχα γράψει λίγο καιρό πριν… Εάν πήγαινες μια βόλτα στο Σύνταγμα και πρόσφερες μόνιμη θεσούλα στο δημόσιο στους παρευρισκομένους, με αντίτιμο να αποχωρήσουν από το χώρο, ένα τεράστιο ποσοστό θα το έκανε. Διότι όσο μεγάλη ιδεολογία και να έχει ο μέσος (νεο)έλληνας, αυτό που ουσιαστικά τον νοιάζει είναι να βολευτεί! Αλλιώς θα είχε πάρει των ομματιών του και θα είχε εγκατασταθεί σε ένα χωριουδάκι και θα καλλιεργούσε ζαρζαβατικά για να ζει.

Ας μην έχουμε αυταπάτες… Είμαστε καταδικασμένοι για τα επόμενα πολλά χρόνια να ζήσουμε υπό τους όρους της Τρόικας. Τίποτα δε θα αλλάξει. Οι ίδιοι κλέφτες θα βρίσκονται πάντα στη βουλή και αυτούς θα συνεχίσει να ψηφίζει ο λαός. Ο Πάγκαλος (και κάθε τύπου Πάγκαλος) θα διατηρήσει το προσωπείο του μάγκα του πολλά- βαρύ και κανείς δε θα του λέει τίποτα. Οι βουλευτές θα σουλατσάρουν ανενόχλητοι στις Εκάλες, στις Γλυφάδες και στα Κολωνάκια, ενώ οι περαστικοί θα χαμηλώνουν το βλέμμα, όντας καθοδόν για botox και “shopping therapy”.

Κάντε ότι θέλετε, λαμόγια! Το μόνο που δε θα καταφέρετε ποτέ να μας πάρετε είναι τη διασκέδασή μας και το μεσογειακό ταπεραμέντο, που μας κάνει να απλωνόμαστε σε bar, σε ταβέρνες και σε φιλικά σπίτια, με γνώμονα την καλοπέραση! Και είτε είσαι γνήσιος επαναστάτης, είτε γιαλαντζί, είσαι ευπρόσδεκτος στην παρέα! Μπορεί να μη συμφωνούμε σε όλα, αλλά δύο- τρία ποτηράκια θα τα πιούμε μαζί!

Δημοσιεύθηκε στις 08/08/11

ΥΓ τελικά οι ταρίφες, εφόσον ταλαιπώρησαν τόσο κόσμο, έκαναν μια τρύπα στο νερό (και στις τσέπες τους) και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις από Σεπτέμβρη… Τι έγινε παιδιά; Που πήγε η δήθεν μαγκιά σας; Μήπως διακοπές

rocka56

171

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.