ASHES OF ARES: “Well Of Souls”

Οι Ashes of Ares για όποιον δεν τους ξέρει είναι το συγκρότημα του Mat Barlow (ex- Iced Earth) και του Freddie Vidales επίσης πρώην κιθαρίστα των Iced Earth και το “Well Of Souls” είναι ο δεύτερος δίσκος της μπάντας.

Ο Vidales είναι υπεύθυνος για τις κιθάρες και το μπάσο, ενώ πίσω από τα τύμπανα συμμετέχει σαν guest o Van Williams(ex-Nevermore) o οποίος είχε παίξει και στο πρώτο δίσκο των Ashes of Ares σαν full time μέλος. H παραγωγή έχει γίνει από τον Rob Oesterlin και το εξώφυλο έχει φιλοτεχνήσει ο Kamil Pietruczynik. Το “Well Of Souls” περιλαμβάνει έντεκα τραγούδια στη περίπου μία ώρα που διαρκεί, συν μια αναπάντεχη διασκευή στο “You Know My Name” του Chris Cornell, σαν φόρο τιμής στον εκλιπόντα μουσικό.

Αυτό που θα ακούσεις στο “Well Of Souls” είναι Power Metal με Prog/Thrash επιρροές. Το εναρκτήριο τραγούδι “Consuming The Mana“ περιλαμβάνει ένα ωραίο intro, σύνθεση του Jonah Weingarten (Pyramaze) ιδανικό για να ανοίγει τα live τους. Το κυρίως τραγούδι σε πιάνει κατευθείαν από τα μούτρα, με το Barlow να αποδικνύει από την αρχή ότι παραμένει ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές στο Metal, με το “Consuming The Mana“ να μιλάει για την ιστορία ενός αρχαίου Χαβανέζου πολεμιστή. Το  “The Alien“ είναι αρκετά τεχνικό κομμάτι με τον Williams να είναι έξοχος στα τύμπανα, όπως και σε ολόκληρο τον δίσκο.

Η παραγωγή είναι πολύ καλή, ειδικότερα όσο αφορά τα φωνητικά στα οποία έχει πέσει αρκετή δουλειά, με τον ήχο να ακούγεται πιο επικός σε σχέση με τον προηγούμενο album. Τρίτο τραγούδι το “Unworthy” με πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα, αναφέρεται στην πάλη που δίνει κάποιος με τους εσωτερικούς δαίμονες του. Θα μπορούσε να βρίσκεται και στον πρώτο δίσκο τους. Το “Soul Searcher” έχει μια σκοτεινή στοιχειωμένη ατμόσφαιρα με τους τόνους να πέφτουν αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα τραγούδια.

Για όποιον δεν του αρέσουν οι μπαλάντες ακολουθεί το “Sun Dragon” που θυμίζει αρκετά Iced Earth. Είναι λογικό οι Ashes of Ares να θυμίζουν Iced Earth σε αρκετά σημεία, η φωνή του Mat είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική και επιπλέον παίζουν το ίδιο είδος Metal που παίζουν οι Earth. Πάντως σίγουρα δεν μιλάμε για αντιγραφή. Επόμενο τραγούδι το “Transcending” που μπαίνει δυναμικά με τα drums, με τον Mat να τραγουδά και αυτός αρκετά έντονα. Τα “Let All Despair”, “In The Darkness”, και “Spirit Of Man” αποτελούν μια τριλογία στην οποία το πηγάδι των ψυχών είναι το κλειδί για την σωτηρία της Γης. Όλη η τριλογία είναι αρκετά καλή και η πιο σημαντική στιγμή του δίσκου.

 Επόμενο το “Time Traveler” με ωραίο ρεφρέν και το “The God of War” που είναι σκοτεινό και απειλητικό με τον Barlow να κάνει άλλη μια ωραία ερμηνεία. Ο δίσκος κλείνει με τη διασκευή του τραγουδιού του Chris Cornell από το soundtrack του Casino Royale που επιλέχθηκε επειδή  Barlow και Vidales είναι μεγάλοι fan του Cornell και του James Bond.

Οι fan των Iced Earth είναι σίγουρο ότι θα ακούσουν το “Well Of Souls”, αλλά σίγουρα το συνιστώ και στους υπόλoιπους που ακούν Power γιατι οι Ashes of Ares  παρέδωσαν ένα αρκετά προσεγμένο δίσκο που έχει να προσφέρει στον ακροατή.

480

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.