WARREL DANE: “Shadow Work"

Για να πετύχεις ως frontman στο heavy metal, δεν αρκεί μονάχα η φωνή και ίσως η συνθετική σου ικανότητα.

Χρειάζεται να έχεις τσαγανό, σκηνική παρουσία και ένα επιβλητικό ύφος, και πάνω και κάτω από τη σκηνή, που θα σε κάνουν αναγνωρίσιμο, ανά το κόσμο. Ο Warrel Dane, νομίζω ξεχείλιζε από όλα αυτά, για αυτό και έγινε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής που αγαπάμε.

Από τις πρώτες μέρες με τους Sanctuary, φαινόταν ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό frontman. Τρομερές στιχουργικές ιδέες και άριστη επικοινωνία με τον κόσμο ήταν κάποια από τα ατού του. Στους Nevermore, η εξέλιξη του ήταν απότομη. Έγινε ένα metal icon, ένας από τους κορυφαίους frontman στη metal μουσική. Οι Nevermore σταμάτησαν, χωρίς να το καταλάβει κανείς, αυτός όμως ασύχαστος, δημιούργησε το δικό του project και συνέχισε να γράφει τραγούδια και να βγάζει μουσική.

Στις 13 Δεκεμβρίου του 2017, αιφνίδια από καρδιακή προσβολή, μας άφησε. Πριν προλάβει να χαθεί όμως, άφησε πίσω του μία οκτάδα κλασικών Warrel Dane κομματιών, σαν κύκνειο άσμα του. Αυτά τα κομμάτια, αποφασίστηκε από τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, να κυκλοφορήσουν ως φόρος τιμής στον μεγάλο αυτόν μουσικό.

Τίτλος του άλμπουμ, “ Shadow Work” που ξεκινά με το instrumental “Ethereal Blessing”. Το “Madame Satan” είναι το επόμενο, ενδεικτικό της μουσικής διαδρομής του Warrel, από τους Sanctuary και τους Nevermore, στο σόλο project του. Γρήγορο, ατόφιο heavy metal, με καταπληκτικά riffs και πολύ ωραίο σόλο. 

Η συνέχεια είναι εξίσου καταιγιστική, με τα “Disconnection System” και “As Fast As The Others” , να κάνουν την εμφάνισή τους. Κομμάτια που θα μπορούσαν άνετα να βρίσκονται σε δίσκο των Nevermore. Η φωνή του Warrel είναι σε καλή κατάσταση, όπως πρέπει για να συνοδέψει δύο εξαιρετικά κομμάτια του άλμπουμ. Το “ As Fast As The Others” ακούγεται αρκετά συναυλιακό τραγούδι, όπως άλλωστε μας είχε συνηθίσει ο Warrel όσο βρισκόταν στην ζωή. 

Ακολουθεί το ομώνυμο, “Shadow Work” , το οποίο συνεχίζει με το πόδι στο γκάζι, για να το διαδεχτεί το “The Hanging Garden” στο ίδιο ύφος και να συνεχιστεί αυτή η μουσική πανδαισία του τεράστιου αυτού frontman. Επόμενο κομμάτι το “Rain”, σε mid-tempo ρυθμό, και την εξαιρετική ερμηνεία του Warrel. Το εννιάλεπτο έπος “Mother Is The Word For God” είναι το κομμάτι που κλείνει το άλμπουμ. Ένα κομμάτι, με έξυπνο στίχο και riff, που θα μπορούσε να βρίσκεται σε κάποιο από τα άλμπουμ των Nevermore, χωρίς υπερβολή.

Είναι φανερό ότι ο Warrel Dane, ήταν σε καταπληκτικό μουσικό οίστρο. Εξαιρετικές συνθέσεις, και πιο heavy από την προηγούμενη δουλειά του. Η ερμηνείες του είναι αυτές που τον έκαναν να βρίσκεται σε αυτό το υψηλό επίπεδο ως frontman.

Όποιος θέλει να λέγεται metalhead ξέρει τι πρέπει να κάνει, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον τεράστιο Warrel Dane. Ένα must have άλμπουμ για κάθε μεταλά. Άλλωστε, είναι η τελευταία πινελιά, ενός αρτίστα στο heavy metal σύμπαν που δεν γίνεται να αγνοήσεις.

536

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.