INNER AXIS : “We Live By The Steel”

Είναι κάποιες φορές που θέλεις το heavy metal να είναι όπως το έχεις γνωρίσει. Χωρίς νεωτερισμούς, με όλα τα κλισέ του και με το old school feeling του. Οι Inner Axis, στο νέο τους άλμπουμ “We Live By The Steel”, έχουν καταφέρει να επικρατεί αυτή η ατμόσφαιρα.

Οι Inner Axis, υπήρχαν ως μπάντα από το 1999 με άλλο όνομα, ως Midgard.Το 2008 μετονομάστηκαν σε Inner Axis και κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο το 2011 με τίτλο “Into The Storm”. Μετά από δισκογραφική απραξία επτά χρόνων, ήρθε η ώρα οι Γερμανοί από το Kiel,να επανέλθουν στην δισκογραφία με το άλμπουμ! “We Live By The Steel”.

Το άλμπουμ, διακατέχεται από όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ευθύ heavy metal από τη γέννησή του. Χωρίς να έχουν να προσθέσουν φρέσκες ιδέες, αλλά με οδηγό το πάθος τους για heavy metal,δημιούργησαν ένα δίσκο με δέκα νέα κομμάτια “τίγκα” στο metal.

Το άλμπουμ ξεκινά με το “Blades Of Death”,ένα δυνατό κομμάτι, με πολύ καλό riff και σόλο. Το “All Is One”,από τις καλύτερες στιγμές του άλμπουμ, με ρυθμό και μελωδία και ευκολομνημόνευτο ρεφρέν, είναι ό,τι πρέπει για να βρίσκεται στο setlist τους στις συναυλίες .Ο ήχος της μηχανής που “παίρνει μπροστά”, είναι η εισαγωγή του “Night Rider”. Αυτή η πρώτη τριάδα κομματιών, δείχνει την θέληση της μπάντας για αγνό, ατόφιο heavy metal.Το “The Brave” που ακολουθεί, κατεβάζει λίγο την ένταση, αλλά δίνει επικό τόνο στο άλμπουμ. Η εισαγωγή με λόγο, θυμίζει κάτι από “Defender” και Manowar, χωρίς να θέλω να συγκρίνω. Άλλωστε οι επιρροές τους από μπάντες όπως Manowar και Hammerfall,είναι διάχυτες στο άλμπουμ. Άλλη μία τριάδα δυνατών τραγουδιών, τα “Red Dead”,“Storm Lords” και “Hound Of Hell”,βρίσκονται στη συνέχεια. Γρήγορα, επιθετικά, με το “Hound Of Hell” να ξεχωρίζει για το riff του. Η συνέχεια ανήκει στα “The Call Of Steel” και στο ομώνυμο “We Live By The Steel”.Το ομώνυμο κυμαίνεται στο ύφος του “The Brave”,αρκετά επικό με ρυθμικά περάσματα και ωραίο ρεφρέν. Το τελευταίο τραγούδι, “Rain Or Shine”,νομίζω υπάρχει για να συμπληρώσει το άλμπουμ.

Πρόκειται λοιπόν για ένα άλμπουμ ατόφιου heavy metal,που θα το ακούσεις και θα σου ανεβάσει την διάθεση για headbanging.Οι λάτρεις του είδους θα το γουστάρουν, οι υπόλοιποι θα περιμένουν κάτι πιο νεωτερίστικο. Άλλωστε, if you…..“Live By The Steel”, ξέρεις τι να κάνεις.

541

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.