SLEEPING GIANT: “Kingdom in an Evil Age”

Σαν ένας κοιμισμένος γίγαντας είναι οι Χριστιανοί όλου του κόσμου.. δε μένει μόνο να ξυπνήσουμε..! Η “Ain’t No Grave Recordings” (ANGR), είναι συνυφασμένη πλέον με ας την ονομάσουμε χαριτολογώντας, “New Wave Of White Hardcore/metal” σκηνή (όπου white, εννοούμε Christian), αφού και οι Sleeping Giant είναι ακόμη ένα από τα Χριστιανικά συγκροτήματα του δυναμικού της!

Από παλιά μου άρεσε η ιδέα και του Χριστιανικού θέματος στο χώρο της μουσικής μας και δε μπορείς να αρνηθείς ότι μπάντες όπως οι Stryper ή οι Lordian Guard, δεν άφησαν καλές εντυπώσεις! Επίσης το heavy metal, είναι η μόνη μουσική που μπορείς να πεις αυτό που θέλεις και αυτό που οι άλλοι δε τολμούν, συν του ότι η αναφορά (και) σε Χριστιανική θεματολογία, ίσως έδινε “άφεση αμαρτιών” της ίδιας της μουσικής μας, από τους άσχετους που δικαιολογημένα μας κατηγορούν ως σατανιστές (!), μιας όπως έχω ξαναγράψει, ο “ουστ και όξω απ’εδώ”, είναι σκανδαλωδώς παρών σε σχεδόν όλες τις κυκλοφορίες!

Καταλήγοντας λοιπόν, αν και μου φάνηκε στην αρχή περίεργο και λίγο αστείο, πιο ακραίες μορφές του σκληρού ήχου και στη προκειμένη περίπτωση το hardcore των Αμερικανών Sleeping Giant αλλά και άλλων συγκροτημάτων, να “μιλά” και να διαδίδει το λόγο του Χριστού, αργότερα με ωριμότερη σκέψη το βρήκα καταπληκτικό! Εκτός βέβαια, αν υπάρξει μπάντα στο μέλλον με Black metal ήχο, αλλά με Christian στίχο.. Φαντάσου ειρωνεία..!!!

Όπως και να έχει ή ότι και να γίνει, οι Sleeping Giant είναι εδώ και με τη τρίτη κυκλοφορία τους, μας δίνουν ένα κάπως πιο “τεχνικό” και πολύπλοκο ήχο, σε σχέση με τις άλλες μπάντες του “οίκου” τους, όμως και αυτή τη φορά και αυτή η μπάντα, με άγγιξε μόνο επιδερμικά! Το KingdominanEvilAgeαποτελείται από 14 κομμάτια, που ίσως να αρέσουν μόνο σε κάποιους βαμμένους της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής, με εξαίρεση το αρκετά καλό “Holy is the Lamb” άντε και μια- δυο άλλες στιγμές, άρα προτείνεται μόνο στους παραπάνω!

Τελικά ποιος είπε ότι στο παράδεισο δεν είναι metalheads;!

Μιχάλης Κανακουσάκης

378