CONVENT GUILT:”Diamond Cut Diamond”

Η Αυστραλία φημίζεται για τις αχανείς ξηρές εκτάσεις τις, τα κοάλα και τα καγκουρό. Εννοείται βέβαια και για τους hard rock ήρωες,Ac/Dc. Οι Convent Guilt ήρθαν, για να μας αποδείξουν ότι υπάρχει και heavy metal ζωή στη χώρα Αυστραλία.

Οι Convent Guilt δημιουργήθηκαν το 2010 από το Ian (φωνητικά και μπάσο). Σκεπτόμενος τι όνομα να δώσει στην μπάντα, χρησιμοποίησε στοιχεία από τις δύο αγαπημένες του μπάντες, τους Black Sabbath και τους Judas Priest. Χωρίς να θέλει να φανεί κοινότυπος ονοματίζει το σχήμα Convent Guilt, θέλοντας να αναδείξει την αιώνια πάλη της ανθρωπότητας με τους πειρασμούς και την αμαρτία. Η μπάντα αποτελούμενη από τους Ian (vocals/bass), Dario και Andrew (guitars) και Brent (drums), κυκλοφορεί το 2012 το ομώνυμο demo. Το 2014 κυκλοφορεί το άλμπουμ “Guns For Hire” και έπειτα από 4 χρόνια,έρχεται η σειρά του δεύτερου full length “Diamond Cut Diamond”.

Το άλμπουμ είναι επηρεασμένο από τα ‘80s και το κίνημα του Nwobhm, από τους πρώιμους Iron Maiden μέχρι τους Thin Lizzy και τους Ufo. Το “Howling Vengeance” έρχεται γεμάτο Nwobhm ενέργεια για να μας βάλει με το καλημέρα στο ύφος του άλμπουμ. Δυνατά riffs, ωραίο σόλο και ρεφρέν απλό. Συνεχίζουμε με “Born To Trouble” και “Powder Dry” στο ίδιο μήκος κύματος.”Scream Out Your Heart” για τη συνέχεια και το Nwobhm party παίρνει φωτιά. Πολύ καλή η κιθαριστική εισαγωγή στο “Bonnie And Clyde”που είναι ένα από τα καλά κομμάτια του άλμπουμ, με μελωδικό riff και εξαιρετικό σόλο. Ακολουθεί το “Thief In The Night”, για να κλείσει ο δίσκος με το επικό “Foxes Run”. Το λογύδριο εισαγωγής διαδέχεται ένα δυνατό riff και καταλήγει σε ένα τρομερό σόλο.

Οι Convent Guilt καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα μελωδικό και έξυπνο στιχουργικά άλμπουμ. Οι επιρροές τους άλλωστε, δεν θα μπορούσαν να τους το επιτρέψουν αλλιώς. Το εξώφυλλο δε, αρκετά αξιόλογο, δημιουργία της Lena Richter από τα Diamonds And Rust Tattoo.Τ ελικά φαίνεται να υπάρχει και heavy metal ζωή στην Αυστραλία, αν συνεχίσουν έτσι…

555

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.