Το Ηνωμένο Βασίλειο, μία χώρα, χιλιάδες μουσικές ιδέες.
Είναι η χώρα-μητέρα του σκληρού ήχου, του heavy metal. Από όταν δημιουργήθηκε το κίνημα του Nwobhm, και ξεπήδησαν κάποιες από τις ιστορικότερες και μεγαλύτερες μπάντες της μουσικής που αγαπάμε, όπως Black Sabbath, Iron Maiden, Judas Priest και πολλές άλλες. Οι Serpents Kiss, έχοντας ως επιρροές όλους τους παραπάνω, δημιούργησαν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο “Dragon Lord”.
Οι Serpents Kiss, αποτελούνται από τον Will Philpot (guitars/bass/keys), τον Nikki Wozzo (vocals) και τον Mike “Machine” Mallais (drums). Ενώνοντας τις δυνάμεις τους πριν δύο χρόνια, ήρθε πλέον η στιγμή για τη δημιουργία του άλμπουμ, “Dragon Lord”.
Το album κινείται μεταξύ του Nwobhm και του heavy metal, συνδυάζοντας τον πρώιμο με τον σημερινό ήχο. Ξεκίνημα με δύο δυνατά κομμάτια, “Black Wizard” και “Innocence”, όπου ο ακροατής καταλαβαίνει ακριβώς αυτό, ότι η μπάντα θέλει να ταιριάξει το heavy metal των ‘80s, με τον σύγχρονο ήχο. Γρήγορα, με ωραία riff και σόλο, και εμφανείς τις επιρροές από τα μεγαθήρια της σκηνής. Ακολουθεί το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ, “Dragon Lord”, σε mid-tempo ρυθμό. Η χαρακτηριστική φωνή του Nikki, εδώ δείχνει τις δυνατότητες της, αφού κυμαίνεται μεταξύ Cornell και Kimball σε κάποια σημεία. “Slaves Of The Light”, το επόμενο, στο ίδιο μήκος κύματος. Και ήρθε η ώρα για σαφή πλέον αναφορά σε δύο μπάντες-μεγαθήρια, τους Black Sabbath και τους Rainbow. “Sabbatha” και “Take The King”, τα δύο επόμενα, όπου και λόγω τίτλου, ο ακροατής καταλαβαίνει σε ποια κομμάτια αναφέρονται, από τις εν λόγω μπάντες.
Κάτι από “War Pigs” το πρώτο, κάτι από “Kill The King” το έτερο. Έξυπνοι στίχοι και δυνατά riff, συνθέτουν δύο από τα καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ. Ακολουθούν τα “Witche’s Embers” και “Winter’s Eve”, όπου τα γρήγορα και μελωδικά περάσματα, εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια των τραγουδιών.
Αυτό που σου μένει στο τέλος του άλμπουμ, είναι μία ευχάριστη αίσθηση, κάτι που δεν το πετυχαίνουν πολλοί δίσκοι στις μέρες μας. Θεωρώ σημείο-κλειδί σε αυτό, το γεγονός ότι είναι έξυπνη η επιλογή του συνδυασμού του ‘80s heavy metal με τον σημερινό ήχο, και φυσικά πολύ καλή επιλογή της φωνής. Άλλωστε χωρίς φωνή, τι θα ακούσεις;
711