BEYOND THE LABYRINTH: “Chapter 3- Stories”

Να και μια ευχάριστη έκπληξη από ένα συγκρότημα, το οποίο αν και άγνωστο σε μένα τουλάχιστον, με έκανε να το προσέξω! Αυτή είναι η τρίτη δουλειά της Ολλανδοβελγικής προελεύσεως μπάντας, όπου ηχητικά κυμαίνεται σε hard ‘n heavy, progressive, αλλά και mainstream μονοπάτια, με σταθερή αναφορά στη μελωδία!

Αν και ως μουσική οντότητα οι BeyondtheLabyrinth υπάρχουν από το 1997, αυτό είμαι μόλις το τρίτο άλμπουμ τους και περιέχει 12 ξεχωριστά κομμάτια/ιστορίες, κάτι σαν το ανάποδο του concept album δηλαδή! Όλα τα τραγούδια έχουν κάτι που σε κάνουν να θέλεις ν’ αράξεις στο καναπέ σου και να τα απολαύσεις, ακόμα και στις πιο “δυνατές” στιγμές του δίσκου. Καλώς ή κακώς, το αποτέλεσμα κλίνει προς το κλασικό rock/AOR και μη σας ξενίσει αν δείτε και κάποιον άσχετο από σκληρό ήχο, να το ακούει και να το απολαμβάνει! Μάλιστα η μπαλάντα “Oceans Apart”, είναι κομματάρα και τα καψούρια θα πατήσουν το repeat, αρκετές φορές!

Η φωνή του Jo De Boeck, είναι αρκετά “power” και θα μπορούσε να τραγουδήσει και πιο heavy πραγματάκια, αν το ήθελε! Αν και σε ορισμένες στιγμές νιώθεις πως μουσικά κάνει κοιλιά, το “Chapter 3” συνολικά είναι ένα αξιόλογο και αξιοπρεπές δημιούργημα, που μου κράτησε πολύ καλή παρέα και ήταν μια μικρή, μα ευχάριστη έκπληξη!

Και μιας και έχει ευρύ φάσμα επιρροών, είτε είσαι AORας, είτε powerας, είτε rockας, είτε απλά σ’ αρέσει ν’ ακούσεις καλή κι ευχάριστη μουσική, όπου το πετύχεις άκου το!

Μιχάλης Κανακουσάκης

419