NADER SADEK: “In the Flesh”

Ο Αιγύπτιος Nader Sadek είναι η υποκινήτρια δύναμη πίσω απ’ τη νεφελώδη εικόνα που βγάζουν live οι Mayhem αλλά και οι Sunn O))). Και το κάνει καλά. Τώρα βγάζει τη πρώτη προσωπική του δουλειά παρέα με μερικούς πολύ καλούς του φίλους κι αυτό αν μη τι άλλο, βρωμάει ενδιαφέρον.

Προσωπικός δίσκος το IntheFlesh για τον Sadek είναι αποκλειστικά και μόνο καλλιτεχνικά, ιδεολογικά και ψυχικά. Αυτό σημαίνει πως είναι αυτός που διευθύνει τις – άψογες και μεθυστικές – κινήσεις των SteveTucker (φωνητικά, παραγωγή, μίξη), RuneEriksen (Κιθάρες) και Flo Mounier (drums). Με λίγα λόγια, ο Sadek ανέθεσε σε μερικούς μουσικούς να κάνουν τις ιδέες του πράξη χωρίς να κάνει τίποτε παραπάνω από το να τις κατεβάζει.

Guest εμφανίσεις από Attila Csihar (Mayhem), Travis Ryan (Cattle Decapitation), Tony Norman (Monstrosity), Destructhor (Morbid Angel) και Nick McMaster (Krallice). Αυτά και μόνο λειτουργούν προς υπόδειξη της ιδιοφυίας αλλά και δημοτικότητας του Nader στους black χώρους.

Όλα αυτά λοιπόν οδηγούν στο εξής αποτέλεσμα: Pure death riffs σε τεχνικά άριστο black metal που περιέχει μεταξύ άλλων σάπια και σταράτα φωνητικά, τρομακτικές και υποχθόνιες κιθάρες και άκρως ενδιαφέρουσα μουσικολογία. Παρατήρηση: κατά τη διάρκεια της ακρόασης του δίσκου ενδέχεται να σας θυμίσει τη μουσική πολλών μα πάρα πολλών άλλων συγκροτημάτων. Ο Nader κατάφερε εδώ να είναι απλός στιλιστικά και πολύπλοκος θεματολογικά.

Ίσως οι ενέργειες του να θυμίσουν τις αντίστοιχες του Demonaz για τους Immortal αλλά εδώ ο Nader Sadek καταφέρνει πιο πολλά. Με πρώτο όλων να συνεργάζεται τόσο άψογα με φανταστικούς μουσικούς ώστε η μουσική απ’ το μυαλό του να φτάνει στα ταλαιπωρημένα ηχεία μας αψεγάδιαστη.

705