BLAZE BAYLEY: “The Redemption of William Black”

Ο Blaze, έχει υπάρξει μαζί με τον Tim “Ripper” Owen,από τους πιο τυχερούς και συνάμα άτυχους  μουσικούς στο χώρο της Heavy Metal. Τυχερός γιατί κατάφερε να είναι ο εκλεκτός του Harris και να αναλάβει τραγουδιστής των Iron Maiden, συμμετέχοντας σε δύο Studio albums και δύο παγκόσμιες περιοδείες, διάσημος πλέον σε όλο το Metal κοινό. Άτυχος, γιατί εκείνα τα χρόνια ήταν δύσκολα για τους Maiden,με τον Blaze να γίνεται το εξιλαστήριο θύμα για όλα τα κακά του συγκροτήματος και να βρίσκει γρήγορα την πόρτα της εξόδου.

Σε αντίθεση όμως με τον Owen, που είχε την ίδια ακριβώς πορεία με τους Judas Priest, αλλά όλοι παραδέχτηκαν τη φωνάρα του, ο Blaze αποτελεί ακόμα αιτία διαμάχης για τους οπαδούς των Maiden, με κάποιους να τον θεωρούν ακόμα και ατάλαντο, ενώ η πλειοψηφία των fans, δεν τον συγκρίνουν ούτε καν με το κακό παιδί του συγκροτήματος, τον Paul Di’ Anno, πόσο μάλλον με τον Bruce Dickinson. Ο ξεροκέφαλος Blaze όμως δεν το έβαλε κάτω και από το 2000 μέχρι το 2015 κυκλοφορεί έξι δίσκους, άλλοι καλοί και άλλοι μέτριοι, δείχνοντας την αγάπη του για το αγνό Heavy Metal, αλλά και δικαιώνοντας, εν μέρει, αυτούς που τον θεωρούσαν μία μέτρια επιλογή για αντικαταστάτη του Bruce Dickinson, τόσο φωνητικά όσο και συνθετικά.

Η εκδίκηση όμως είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και έτσι το 2016 ο Blaze κυκλοφορεί το πρώτο μέρος της τριλογίας “Infinite Entanglement”, το ομώνυμο album με  sci-fi concept, πιάνοντας στον ύπνο οπαδούς και δημοσιογράφους και κερδίζοντας πολύ καλές κριτικές από το σύνολο του τύπου.To 2017 κυκλοφορεί το ακόμα καλύτερο “Endure and Survive” και ήδη οι διάφοροι haters τρέχουν να κρυφτούν σε κάποιο λαγούμι. Φέτος, κυκλοφορεί το τελευταίο μέρος της τριλογίας, το “The Redemption of William Black” και ο αθεόφοβος Blaze, καταφέρνει  ο τελευταίος δίσκος της τριλογίας να είναι και ο καλύτερος.

Το “The Redemption of William Black”, συνεχίζει την ιστορία ακριβώς από το σημείο που τελείωσε το “Endure and Survive”, ενώ το μουσικό ύφος παραμένει το ίδιο, δηλαδή Heavy Metal.To line up της μπάντας είναι πλέον σταθερό, με τους Chris Appleton στην κιθάρα, Karl Schramm στο μπάσο,Martin McNee στα τύμπανα, να είναι οι ιδανικοί συμπαραστάτες του Blaze και ειδικά ο Chris Appleton, κερδίζει τις εντυπώσεις παικτικά αλλά και συνθετικά. Τώρα για τον Blaze Bayley, τί να πει κανείς;!

Πραγματικά είναι αγέραστος! Ακούστε τον στο “Human Eyes”, και είμαι σίγουρος ότι θα σας σηκωθεί η τρίχα από την ερμηνεία του. Αλλά και στα υπόλοιπα κομμάτια τα δίνει όλα και καταφέρνει να περάσει στον ακροατή με την εκφραστική φωνή του, τα συναισθήματα του ήρωα της τριλογίας. Όσον αφορά στα τραγούδια, δεν θα πω πολλά, γιατί απλά είναι όλα πολύ καλά. Ενδεικτικά θα αναφέρω τα “Immortal One” και “18 Days” και το “Eagle Spirit”, που κλείνει την τριλογία.

Πολλά μπράβο για το “The Redemption of William Black” στον Blaze Bayley, με την τριλογία αυτή να κλείνει πολλά στόματα! Σίγουρα, θα αναμένω την επόμενη δουλειά του, όποτε και αν έρθει αυτή.



Υ.Γ. 1:  Ο Blaze Bayley, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το concept πίσω από την τριλογία σε βιβλίο!

Υ.Γ. 2: Στο “Prayers of Light”, συμμετέχει και στα φωνητικά ο γνωστός και από το WWE Chris Jericho, μαζί με τον Luke Appleton (Iced Earth).

537

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.