FALCUN : "Kingdom Come"

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, ίσως να σας ξενίζει κιόλας, αλλά στην Ινδία βγαίνουν και ωραίες μουσικές εκτός από τις ταινίες του Bollywood.

Ένα ωραίο παράδειγμα είναι και οι νεοσύστατοι Falcun που μας έρχονται από την Καλκούτα της Ινδίας. Με εννέα κομμάτια να περιέχονται στο “Kingdom Come” θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι είναι άκρως αντιπροσωπευτική μπάντα που αναβιώνει τα ’80΄s με χαρακτηριστικότατο τρόπο.

Καθαρό oldschool πνεύμα όπως και οι επιρροές τους, καθώς τα ακούσματά τους έχουν να κάνουν με την elite του N.W.O.B.H.M. κινήματος αλλά και με την αμερικάνικη σκηνή της χρυσής εποχής. Βασίζονται σε κοφτερά riff και μελωδικά δίσολα, άριστα δεμένα σόλο με την λοιπή σύνθεση των κομματιών και ο ήχος τους σκίζει σαν τσεκούρι με την παραγωγή που έχουν κάνει.

Μουσικά, παρά τις όποιες επιρροές έχουν, διακρίνουμε ένα επικό συναίσθημα, μια Epic-Power χροιά που κατακλύζει όλες τις συνθέσεις του δίσκου. Σπαθιά, τσεκούρια και λοιπά daggers αλλά και υψωμένες γροθιές με φορεμένο το δερμάτινο γάντι είναι η ταυτότητα της κυκλοφορίας αυτής.

Όλος αυτός ο χαμός έχει την υπογραφή της δικής μας Eat Metal Records, οπότε η λογική λέει ότι θα τους δούμε κάποια στιγμή και από τα λημέρια μας…και θα ταίριαζαν ταμάμ με τους Wrathblade πάνω στο σανίδι.

496

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.