1000mods, Million Hollers (21/9/2018) Θέατρο Βράχων

Μετά από δύο χρόνια στους δρόμους, έφτασε η τελική ημέρα για τους 1000mods να κλείσουν επιτέλους το κεφάλαιο του “Repeated Exposure Tour” τους. Θεωρώ πως ο καλύτερος τρόπος και αυτός που θα έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση, ήταν να παίξουν το πρώτο τους headlining live σε εξωτερικό χώρο. Ημέρα Παρασκευή στο Θέατρο Βράχων λοιπόν, με το δροσερό αεράκι να είναι το κερασάκι στην τούρτα για να απολαύσουμε ένα βαρύ setlist γεμάτο stoner rock (Διαβάστε τη συνέντευξη τους στο Rockway ΕΔΩ).

Καθώς καθίσαμε στις κερκίδες κατά τις 20:30, παρατήρησα την μικρή ανταπόκριση του κόσμου λίγο πριν παίξει το support συγκρότημα, Million Hollers.



Το group, μετά από λίγο βγήκε στη σκηνή για να παρουσιάσει τη μουσική του. Αν και στο συγκεκριμένο χώρο η οπτικοακουστική είναι σε υψηλά επίπεδα, όταν ξεκίνησαν να παίζουν, τα φωνητικά της τραγουδίστριας/ κιθαρίστριάς τους ήταν χαμηλότερα. Σε γενικές γραμμές, ο ήχος τους ήταν καλός και κυμαινόταν σε blues, stoner και rock  n  roll παλμούς. Προ εκπλήξεως όλων, ο κόσμος που είχε μαζευτεί  φάνηκε να γουστάρει. Αν και αρκετές φορές “φλέρταραν” με τους ήχους των Led Zeppelin, είχαν απολαυστικούς ρυθμούς και κιθαριστικά σόλο.



Τα blues στοιχεία τους, σε συνδυασμό με τα alternative, rock n roll και τα ψυχεδελικά σημεία, μας έκαναν να χαρούμε για τη μουσική δεινότητα των συμπατριωτών μας. Ακούγοντάς τους για πρώτη φορά, μπορώ να πω πως η μουσική τους και η εμφάνισή τους ήταν πολύ διασκεδαστική και δυναμική παράλληλα, ενώ προς το τέλος τις εντυπώσεις “έκλεψε” ο ντράμερ του συγκροτήματος με το σόλο του.Μετά από 45’ ενός όμορφου ζεστάματος, οι Millions Holler μας αποχαιρέτησαν και όλοι καταλάβαμε πως είχε φτάσει η μεγάλη στιγμή για τους headliners!



Κατά τις 21:30 μπροστά στη σκηνή του θεάτρου, ο συνωστισμός της νεολαίας προδίκαζε ένα χορευτικό όλεθρο υπό τις νότες των “Χιλιομοδίων”. ‘Ήταν ένα προαίσθημα που μ’ έβγαλε σωστή. Καθώς σήμανε συναγερμός για την έφοδο των 1000mods, ο κόσμος άρχισε να χειροκροτεί και να παραλύει. Ξάφνου, πίσω από τους καπνούς ξεπρόβαλλαν ο Δάνης με το μπάσο του, ο Λάμπρος στα τύμπανα, ο Γιώργος και ο Γιάννης με τις κιθάρες τους και έλαβαν θέσεις για να μας “ροκάρουν” για τις επόμενες ώρες. Ως πρώτο κομμάτι ακούσαμε το “Above 179” από το τελευταίο τους άλμπουμ και ένα ολόκληρο θέατρο Βράχων άρχισε να σείεται από τον θόρυβο των πολλών ενισχυτών.



Τα καπνογόνα και οι φωτοβολίδες, που ξεκίνησαν ν’ ανάβουν από το κοινό, απέδειξαν τον ενθουσιασμό του για τους 1000mods.Παράλληλα, μας δυσκόλεψαν λίγο εμάς που ήμασταν στις κερκίδες στο να παρακολουθήσουμε προσεκτικά την ερμηνεία του συγκροτήματος. Ωστόσο, το κακό ήταν μικρό, γιατί δεν έχασαν ούτε μία νότα κατά τη διάρκεια των επόμενων τραγουδιών – και βασικά ολόκληρου του σετ τους.



Στα “El Rollito” και “Claws”, τα “χιλιομόδια”, μάς προκάλεσαν για χορό. Και έτσι έγινε! Ο ήχος τους, που ήταν στην εντέλεια, συνέβαλε στο να καταευχαριστηθούμε άσματα όπως τα “Road To Burn”, “She” (αφιερωμένο στα παλιοκόριτσα, όπως είπε και ο Δάνης), “Low”, “Desert Of Your Mind”, αλλά και τα καινούρια τους “Loose” και “The Son”, το οποίο το είπαν για τον “αδικοχαμένο” Παύλο Φύσσα. Το ότι ο ίδιος ο κόσμος, ήδη τραγουδούσε τους στίχους και τις μελωδίες, αποδεικνύει πως το συγκρότημα δεν είναι τυχαία γνωστό σ’ αυτόν τον χώρο.



‘Όπως, επίσης και το αστείρευτο ταλέντο του, στο να δημιουργεί “catchy” stoner rock συνθέσεις. Συναυλιακά απωθημένα ήταν για μένα τα τραγούδια “Into The Spell” και “On A Stone”. Άριστες οι εκτελέσεις τους το λιγότερο και με τα πολλά και με τα λίγα μας αποχαιρέτησαν. Η αναμονή δεν κράτησε πολύ, καθώς επέστρεψαν για το encore τους. Μπορούσε να λείπει το “Electric Carve” ή το “Vidage” ή το “Super Van Vacation” από συναυλία των 1000mods; Όχι βέβαια! Στις 23:30 σήμανε το τέλος του live.



Οι οπαδοί και το συγκρότημα ανέδειξαν πως η συμπάθεια είναι αμοιβαία και ότι η δίψα για rock, δεν έχει σβήσει ακόμα από τους ‘Έλληνες. Η συναυλία της Παρασκευής, ήταν τουλάχιστον μία υπέροχη βραδιά που θα θυμούνται όλοι όσοι παρευρέθηκαν. Σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός κύκλου και την αρχή ενός νέου….



Setlist:
Above 179
El Rolito
Claws
Road to Burn
She
Low
Loose
The Son
Desert Side Of Your Mind
Into the Spell
On a Stone
Seven
Electric Carve
Vidage
Super Van Vacation

Φωτογραφίες: Χρήστος Λεμονής

596

Avatar photo
About Δικαία Οικονομάκη 83 Articles
Μεταξύ ημέρας και νύχτας η νοσηλεύτρια του περιοδικού απολαμβάνει στον ελεύθερό της χρόνο να ακούει μελωδικές metal μουσικές Σκανδιναβικής προέλευσης που εστιάζουν έντονα στην μελαγχολία και στην ατμόσφαιρα. Βέβαια ποτέ δεν λέει όχι και σε άλλα subgenres της metal μουσικής και στο ευρύ και πολυποίκιλο είδος του rock. Α, και στον καφέ!