Εμείς που (προσπαθούμε όσο μπορούμε να) ακολουθούμε την εξέλιξη του hardcore punk και του punk rock μέσα στις δεκαετίες έχουμε συγκλονιστεί πολλάκις από τις αλλαγές και τις διακλαδώσεις που ξεπηδούν μέσα από αυτό.
Χωνέψαμε το emocore, το screamo και φάγαμε στη μάπα και το easycore για το οποίο, ως επί το πλείστο, υπεύθυνοι είναι οι Sum41.
Τι είναι όμως αυτό το easycore; Είναι η πρόσμιξη του hardcore των σκληρών φωνητικών και των αβυσσαλέων breakdowns με τα μελωδικά riffs της pop πλευράς του punk rock που συνοδεύεται και από τα καθιερωμένα πλέον “παιδικά” φλωρέ φωνητικά.
Από ό,τι καταλάβατε δεν είναι και η καλύτερη μου, αλλά είναι χρέος μου να βγάλω το κεφάλι από την πίσω μου έξοδο και να αφαιρέσω τις όποιες παρωπίδες θα με έκαναν απλά να γράψω “ασταδγιάλα ρε!”.
Οι Abandonded By Bears είναι ένα ανερχόμενο σχήμα και θεωρείται μια από τις νέες ελπίδες του χώρου. Μόνο και μόνο η καταγωγή τους (Σουηδία) μπορεί να εξηγήσει πως δεν βαριούνται να δουλέψουν και το ό,τι είναι στο roster της Victory Records δείχνει πως η δουλειά τους έπιασε τόπο.
H Victory τους τσίμπησε με την πρώτη ευκαιρία μετά το παρθενικό τους ΕΡ “When Nothing Goes Right, Go Left!” (2014) και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους “Τhe Years Ahead” (2016) πριν φτάσουμε στο δεύτερο τους “Headstorm”.
Αν και πριν ήταν ολωσδιόλου DIY, αυτήν τη φορά ζήτησαν τη βοήθεια του Buster Odeholm (Impact Studios) στην παραγωγή και μπορώ να πως το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Όλα ακούγονται πεντακάθαρα και το σύνολο είναι καλογυαλισμένο (δεν παίρνει βρώμα πια αυτή η σκηνή), με το δίδυμο των Leon Ekelund και Fredric Andersson στα φωνητικά να συνδυάζονται περίφημα.
H μπάντα έχει συγκεκριμένο πλάνο για τη μουσική της και το τηρεί κατά γράμμα, με τα μέλη της να περνούν από το ένα στυλ στο άλλο με χειρουργική ακρίβεια.
Μπορεί να μην βάλω ξανά ποτέ να ακούσω τον δίσκο, αλλά όσες φορές και αν το άκουσα, καμιά από αυτές δεν βαρέθηκα και αυτό λέει πολλά για τη μουσική τους. Αφού κατάφεραν, έστω και προσωρινά, να κερδίσουν έναν προκατειλλημένο ακροατή, είμαι σίγουρος πως θα κατακτήσουν όσους γουστάρουν το συγκεκριμένο ιδίωμα.
Highlights: “Greyscale”, “Blurry Vision”
642