NEROARGENTO: “Three Hours of Sun”

Ο Alessio Neroargento είναι ένας Ιταλός πολυοργανίστας ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός όταν κάποια μουσικά θέματά του, χρησιμοποιήθηκαν ως “χαλιά” σε διάφορα video από το παιχνίδι “World of Warcraft” (αυτό βέβαια δεν ξέρω το κατά πόσο είναι καλό ή όχι).

Το ThreeHoursofSun αποτελεί την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά και όταν διάβασα στο δελτίο τύπου πως ο Alessio επιδίδεται σε ένα “concrete mix of grunge rock, metal and electronic music, enriched with orchestral nuances, acid, industrial and fx sound”, σκέφτηκα πως τα αυτάκια μου θα κακοπεράσουν. Πάραυτα, το album δεν ήταν όσο άσχημο περίμενα. Μια χαρά πέρασε το 40λεπτο και υπήρξαν και στιγμές άκρως ενδιαφέρουσες. Επειδή όμως η περιγραφή της εταιρείας περισσότερο σε μπερδεύει, να ξεκαθαρίσω πως ο δίσκος θυμίζει κάτι σε Linkin Park (όχι τους τωρινούς, με τα δήθεν πολιτικοποιημένα μπλιμπλίκια τους), ενώ φλερτάρει με την ευρύτερη μοντέρνα industrial rock αισθητική. Με λίγα λόγια: κιθάρες, σκρατσάκια, εφεδάκια και άγιος ο (όποιος) θεός. Ευχάριστο μεν, αλλά για λάτρεις του είδους και μόνο. Α, στο album συμμετέχουν και οι EttoreRigotti και ClaudioRavinale, από τους Disarmonia Mundi… Το ξέρω, σιγά τους guests, αλλά δεν είναι κακοί. Λογικά έχει μέλλον ο Neroargento, αρκεί να πάει παραπέρα από το να ντύνει μουσικά RPG! Αν θέλετε να ακούσετε κάποιο δείγμα, ψάξτε τα κομμάτια Trust και Helpless, τα οποία ήδη γνωρίζουν διαδικτυακή επιτυχία…

392

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.