LEECHED: “You Took The Sun When You Left”

Οι Βρετανοί Leeched έτριξαν τα θεμέλια της ακραίας μουσικής με το ΕΡ τους, “EP – Nothing Will Grow From The Rotten Ground” και τώρα έρχονται με το πρώτο του ολοκληρωμένο album, “You Took The Sun When You Left” να επιβεβαιώσουν τους φόβους μας.

Οι τρεις άγριοι Άγγλοι από το Manchester (μουσικομάνα του ευρωπαϊκού Βορρά) συνδυάζουν την core πλευρά του death metal και του grind (βλ. Napalm Death, Nails) με την τρομαχτική industrial επίθεση των πρώιμων Godflesh και τη groovy sludge αισθητική των Neurosis. Οι Leeched ακούγονται ώρες ώρες σαν να έχουν βάλει τους Entombed στο blender, άλλοτε σαν τους Napalm Death να προσπαθούν να βάλουν doom στοιχεία στη μουσική τους, ενώ άλλοτε πάλι ξεσπούν με επιθετικά breakdowns και blast beats.

H παραγωγή είναι όσο καλή χρειάζεται για να μπορέσεις να ακούς και το μπάσο, ακόμα και όταν οι ταχύτητες υπερβαίνουν τους μέσους όρους του “You Took The Sun When You Left”. Το εξώφυλλο είναι αρκετά ψαρωτικό, αλλά ίσως παρασύρει κάποιους “ψαγμένους” που θα νομίζουν πως αγοράζουν μουσική που ταιριάζει σε κάποιο hype. 

Οι Βρετανοί έχουν έναν crossover χαρακτήρα που θα κερδίσει κόσμο από διάφορα στρατόπεδα, αφού αν και δεν είναι κάτι πρωτότυπο, συνδυάζει αρκετά κάποτε πρωτότυπα πράγματα.

Οι Leeched είναι η μπουλντόζα που θα κατεδαφίσει ό, τι άφησε η φωτιά στο Μάτι και θα έρθει για το δικό σας σπίτι όταν δεν θα έχει κάτι άλλο να κάνει. Ανάλογα με τα κέφια της θα σας συντρίψει με μιας ή σιγά σιγά και βασανιστικά.

486

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.